Hjem

Institutt for informatikk

IT-utdanning ved UiB

Marie Heggebakk studerer datasikkerhet. Rikke Aas studerer datateknologi. De forteller om studiehverdagen og hvilke egenskaper du bør ha som student.

Møt oss på Den store informatikkdagen lørdag 7. april kl 12-17 og vær med på trekningen om en iPad! Sted: Studenthuset Det akademiske kvarter, Olav Kyrres gate.

Vi har laget flere videoer som gir et innblikk i våre studier og på jobbmuligheter etterpå.

  Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkle dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige ph.d.-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB.

  Informatikk

  Informatikerne former framtida

  Samfunnet er avhengige av informatikere for å digitalisere verden. Informatikk er vitenskapen bak enhver programvare: Fra apper og spill til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Studievalg

  Den store informatikkdagen

  Sjekk studiemulighetene innenfor informatikk. Bli bedre kjent med faget på et skikkelig studenthus. Møt informatikkstudenter, se studentprosjekter, hør om jobbmuligheter. Åpent for alle!

  Nyheter

  Derfor bør du velge informatikk ved UiB

  Planlegger du å studere informatikk? UiB har de beste foreleserne og de mest fornøyde studentene i faget.

  Hash Code 2018 ved UiB

  Disse studentene løser Google-utfordringer

  Hvert år samles studenter og profesjonelle informatikere for å løse en utfordring for Google. Hvordan skal en flåte med selvkjørende drosjer bli mest mulig effektiv?

  Nyheter

  Gullmedalje i NWERC og finaleplass i ACM-ICPC til informatikkstudenter

  Resultatene våre overgikk absolutt all forventning. Selvfølgelig for Garbage Collectors, som bare var minutter unna 3. plass, men også for de to rekrutteringslagene våre, som begge gjorde en fantastisk innsats og fikk gode resultater.

  “Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

  Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

  Informatikk bachelor - UiBs mest fornøyde studenter på bachelornivå

  Rangert av Studiebarometeret 2017

  Beste IKT-institutt i Norge

  Rangert av Forskningsrådet i 2012 

  Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

  Rangert av Studiebarometeret 2016