Hjem

Institutt for informatikk

Studer informatikk ved Universitetet i Bergen

Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkelte dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

I videoen her kan du høre noen av våre studenter fortelle om sin studiehverdag hos oss.

Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige PhD-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB. Velkommen til oss!

 

Nyheter

Gullmedalje til informatikkstudenter i NWERC

- Resultatene våre overgikk absolutt all forventning. Selvfølgelig for Garbage Collectors, som bare var minutter unna 3. plass og en plass i den internasjonale finalen, men også for de to rekrutteringslagene våre, som begge gjorde en fantastisk innsats og fikk gode resultater.

News

BFS støtte til medisinsk visualiseringsprosjekt

Vi ser dette nye prosjektet som en fantastisk mulighet til å bidra med topp visualiseringsforskning inn i det medisinske feltet her i Bergen.

Undervisningsprisen

Anya Helene Bagge er årets underviser

Hun klarer å være en banebrytende informatiker og dyktig underviser. Nå er hun kåret til årets underviser ved MatNat.

Nyheter

Møt folk på II - Sergej Stoppel

Møt vår stipendiat, Sergej Stoppel, som lærer datamaskiner å forstå hva du ønsker å gjøre. Hva med å få en robot til å tegne ditt portrett for eksempel?

“Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

Beste IKT-institutt i Norge

Rangert av Forskningsrådet i 2012 

Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

Rangert av Studiebarometeret 2016