Hjem
Click

Institutt for informatikk

Design - utvikling - programmering

Informatikk er vitenskapen om design og utvikling av digitale systemer og programvare. Vi utdanner kandidater til høyst varierte jobber innen IKT, finans, media og akademia. Vi driver med forskning på ledende internasjonalt nivå.

Studer hos oss!

Stoler du på nettbanken din? Er netthandel trygt? Lurer du på hvordan Google finner svar på søkene dine så raskt? Eller hvordan grafikken i et dataspill blir laget? Vil du være med å utvikle programvare, apper og IT løsninger for fremtiden? Hvis du syns disse spørsmålene høres spennende ut, kan våre studieprogram være noe for deg.

Ønsker du mer informasjon er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med studieveileder.

Nyhet

42 Millioner til unge forskere ved Computational Biology Unit

Bioinformatikk er i vinden for tiden og gjennom en storstilt satsning både fra Norges Forskningsråd og Bergens Forskningstiftelse (BFS) er det mye som tyder på at dette er felt hvor Norge har sterke ambisjoner.

Doktorgrad

Nesten alle fullfører doktorgrad ved institutt for informatikk

I følge forskning.no er det stort frafall blant de som tar en doktorgrad i informatikk - bortsett fra i Bergen.

Nyhet

Støtte til to prosjekter fra årets FRINATEK tildeling

Norges Forskningsråds fagkomité for matematikk, naturvitenskap og teknologi (FRINATEK) har akkurat tildelt 253 millioner kroner i fri prosjektstøtte til 35 prosjekter nasjonalt. Institutt for informatikk ved UiB er det eneste informatikk-instituttet i Norge som har fått tildelt et forskerprosjekt.

Studiebarometerets høyest rangerte masterprogram

Klatret til mastertoppen

Hva er årsaken til at instituttets masterprogram skårer så høyt på studiebarometeret? Tekna kom på besøk for å finne ut mer.

Meltzerpris

Meltzer prisvinner med bakgrunn fra informatikk

Å utvikle en programvare som gjør det mulig for forskere å analysere data både fra seg selv og andre - det kan føre til en Meltzerpris!

Alumni

Er du eller har du vært student eller ansatt ved Institutt for informatikk? Bli med i UiB sin alumniportal!