Hjem

Institutt for informatikk

IT-utdanning ved UiB

Marie Heggebakk studerer datasikkerhet. Rikke Aas studerer datateknologi. De forteller om studiehverdagen og hvilke egenskaper du bør ha som student.

Samfunnet har stort behov for IKT-sikkerhet - særlig kryptologi. Derfor har regjeringen tildelt Universitetet i Bergen 75 nye IKT-studieplasser for høsten 2018.

Alle fagområdene er i en rivende utvikling, og du får mulighet til å spesialisere deg innenfor det området du liker best.

  Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkelte dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige PhD-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB.

  Studiebarometeret 2017

  Studentene har stor tro på egne jobbmuligheter

  Studentene mener de blir godt rustet for relevante jobber gjennom studiene ved UiB. I studiebarometeret for 2017 svarer nesten 80 prosent at de opplever studiene som relevante for arbeidslivet. 

  Nyheter

  Velkommen til oss!

  Vær tilstede, bruk lesesalene - og husk: det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan gjøre!

  Nyheter

  Gullmedalje i NWERC og finaleplass i ACM-ICPC til informatikkstudenter

  Resultatene våre overgikk absolutt all forventning. Selvfølgelig for Garbage Collectors, som bare var minutter unna 3. plass, men også for de to rekrutteringslagene våre, som begge gjorde en fantastisk innsats og fikk gode resultater.

  Nyheter

  Møt stipendiat Sergej Stoppel

  Kan en robot tegne et portrett av deg? Sergej Stoppel lærer datamaskiner å forstå hva du ønsker å gjøre.

  Forskning i front

  Algoritmer og kjærleik

  Professor Michael Fellows har eit stort engasjement for matematikk, algoritmar og informatikk. Engasjementet resulterte ikkje berre i banebrytande forsking, men skodespel og kjærleik.

  “Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

  Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

  Beste IKT-institutt i Norge

  Rangert av Forskningsrådet i 2012 

  Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

  Rangert av Studiebarometeret 2016

  Informatikk bachelor - UiBs mest fornøyde studenter på bachelornivå

  Rangert av Studiebarometeret 2017