Hjem
Click

Institutt for informatikk

Studer informatikk ved Universitetet i Bergen

Lær mer om våre programmer:

Bachelor

Master

PhD

Utvekslingsprogrammer

Slik søker du opptak til UiB.

Studere hos oss?

Stoler du på nettbanken din? Er netthandel trygt? Lurer du på hvordan Google finner svar på søkene dine så raskt? Eller hvordan grafikken i et dataspill blir laget? Vil du være med å utvikle programvare, apper og IT løsninger for fremtiden? Hvis du syns disse spørsmålene høres spennende ut, kan våre studieprogram være noe for deg. Vi utdanner kandidater til høyst varierte jobber innen IKT, finans, media og akademia.

Nyheter

God sommer!

- Jeg syns det er utrolig fint å studere informatikk i Bergen. Vi har veldig godt miljø og det er bra også på tvers av årstrinnene. Det er alltid muligheter for å få hjelp av både forelesere og medstudenter, uansett hva det skulle være! Det er et utrolig godt miljø for læring her, og alle hjelper...

Nyheter

Møt folk på II - Sachin Valera

- Stillingen var perfekt for mine forskningsinteresser, og prosjektet tillot utvikling i en svært spennende faglig retning. I tillegg: muligheten for å jobbe ved et flott institutt i en så pittoresk by måtte jeg bare ta!

Nyheter

Gratulerer ELIXIR Norway og Inge Jonassen

Vår professor Inge Jonassen, som også leder ELIXIR Norway, er svært fornøyd med nyheten fra Forskningsrådet om at ELIXIR vil motta midler i årene fremover.

Nyheter

- Jo bedre det går, jo gøyere blir det!

Dette er meldingen til nye studenter fra vår egen professor Fredrik Manne, som nylig ble utnevnt til fremragende underviser. Det er vel fortjent for en professor med 20 års erfaring, som brenner for faget sitt og er elsket av studentene. Manne, som går inn i auditoriet med skrekkblandet fryd, syns...

Video Interview | Informatics Student Experience

DATAFAG OG INFORMATIKK

Se Livar Bergheim snakke om sin erfaring som bachelor og master student ved Institutt for Informatikk, UiB.

“Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

Beste IKT-institutt i Norge

Rangert av Forskningsrådet i 2012 

Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

Rangert av Studiebarometeret 2016