Hjem
Click

Institutt for informatikk

Velkommen til alle våre studenter!

Stoler du på nettbanken din? Er netthandel trygt? Lurer du på hvordan Google finner svar på søkene dine så raskt? Eller hvordan grafikken i et dataspill blir laget? Vil du være med å utvikle programvare, apper og IT løsninger for fremtiden? Hvis du syns disse spørsmålene høres spennende ut, kan våre studieprogram være noe for deg. 

Vi utdanner kandidater til høyst varierte jobber innen IKT, finans, media og akademia.

 

Forskning i front

Algoritmer og kjærleik

Professor Michael Fellows har eit stort engasjement for matematikk, algoritmar og informatikk. Engasjementet resulterte ikkje berre i banebrytande forsking, men skodespel og kjærleik.

Grunnforskning

Forskergruppe får prestisjeopphold

Professorene Bjørn Ian Dundas og Marc Bezem skal tenke fritt i ett år ved Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo.

NYHET

Ungt forskertalent får europeisk toppstipend

Daniel Lokshtanov har fått det prestisjefylte Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd. Han er den tredje forskeren ved Universitetet i Bergen som for tiden innehar et slikt stipend.

Studiebarometerets høyest rangerte masterprogram

Klatret til mastertoppen

Hva er årsaken til at instituttets masterprogram skårer så høyt på studiebarometeret? Tekna kom på besøk for å finne ut mer.

INNOVASJON

Samarbeider for informasjonssikkerhet

Institutt for informatikk samarbeider med Simula Research Laboratory for å øke datasikkerheten i Norge. Samarbeidet materialiserer seg nå i et nytt selskap med navnet Simula@UiB.

Studere hos oss!

Lær mer om våre bachelor, master og PhD-programmer eller våre utvekslingsprogrammer.

Slik søker du opptak til UiB.

Beste IKT-institutt i Norge

Rangert av Forskningsrådet i 2012 

Beste masterprogram i tekniske og naturvitenskapelige fag  

Rangert av Studiebarometeret 2015