Hjem

Institutt for informatikk

Studer informatikk ved Universitetet i Bergen

Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkelte dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

I videoen her kan du høre noen av våre studenter fortelle om sin studiehverdag hos oss.

Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige PhD-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB. Velkommen til oss!

 

Nyheter

Velkommen til oss!

- Jeg syns det er utrolig fint å studere informatikk i Bergen. Vi har veldig godt miljø og det er bra også på tvers av årstrinnene. Det er alltid muligheter for å få hjelp av både forelesere og medstudenter, uansett hva det skulle være! Det er et utrolig godt miljø for læring her, og alle hjelper...

Nyheter

Møt folk på II - Sergej Stoppel

Møt vår stipendiat, Sergej Stoppel, som lærer datamaskiner å forstå hva du ønsker å gjøre. Hva med å få en robot til å tegne ditt portrett for eksempel?

Nyheter

Møt folk på II - Noeska Smit

- Jeg liker virkelig å jobbe her med folkene i visualiseringsgruppen, og liker mulighetene for samarbeid med andre forskere. Foruten jobben, syns jeg at Bergen er virkelig fantastisk. Både min partner og jeg elsker naturen som byen og omegn har å tilby i tillegg til det gode heavy metal miljøet her.

Nyheter

- Jo bedre det går, jo gøyere blir det!

Dette er meldingen til nye studenter fra vår egen professor Fredrik Manne, som nylig ble utnevnt til fremragende underviser. Det er vel fortjent for en professor med 20 års erfaring, som brenner for faget sitt og er elsket av studentene. Manne, som går inn i auditoriet med skrekkblandet fryd, syns...

Nyheter

Møt folk på II - Sachin Valera

- Stillingen var perfekt for mine forskningsinteresser, og prosjektet tillot utvikling i en svært spennende faglig retning. I tillegg: muligheten for å jobbe ved et flott institutt i en så pittoresk by måtte jeg bare ta!

“Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

Beste IKT-institutt i Norge

Rangert av Forskningsrådet i 2012 

Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

Rangert av Studiebarometeret 2016