Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2000

NY DOKTORGRAD

Analyse av distribuerte systemer

Peter Csaba Ölveczky disputerer mandag 18. desember 2000 for dr.scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"Specification and Analysis of Real-Time and Hybrid Systems in Rewriting Logic"

Avhandlingen tar utganspunkt i et eksisterende rammeverk (Rewriting Logic utviklet ved SRI International i Menlo Park) for beskrivelse og analyse av distribuerte systemer. Slike beskrivelsesmekanismer tillater en mer systematisk og oversiktlig fremgangsmåte ved utvikling av konkrete programmer hvis kompleksitet ellers ville overstige våre muligheter til å analysere deres korrekthet og virekmåte. I sin forskning, gjennomført hovedsakelig i Tyskland og USA, har Peter Ölveczky samarbeidet med grunnleggere og sentrale forskere innen Rewriting Logic. Avhandlingen utvider Rewriting Logic med muligheter for beskrivelse og analyse av måter nettverk av distribuerte objekt kan modellere virkemåte og tidsforløp av virkelige prosesser i tid.


Personalia:
Peter Csaba Ölveczky er oppvokst i Sverige og Norge. Han tok hovedfag ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo. Siden 1995 har han vært doktorgradsstudent ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Bergen. Siden 1996 har han jobbet ved SRI International i USA.

Tidspunkt og sted for disputasen:
18.12.2000, kl. 14.00, Stort auditorium, Høyteknologisenteret, rom 2144

Kontaktpersoner:
Cand.scient. Peter Csaba Ölveczky, tlf: 55 58 42 00
Informasjonsavdelingen v/ mediekontakt Morten Steffensen, tlf. 55 58 90 35 (a), epost: morten.steffensen@info.uib.no