Universitetet i Bergen : Doktorgrader : 2003

NY DOKTORGRAD

Marine avsetninger i Tyrkiske og Arktiske fjellsider

   
Cand.scient. Eirik Larsen disputerer fredag 27. juni 2003 for dr.scient.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

"Stratigraphic architecture of littoral to neritic clastic wedges - sedimentology, morphodynamics and implications for spatial lithofacies prediction".

Studiet omhandler bergarter dannet av grus, sand og leire - avsatt som deltaer og strender som bygget seg ut i havet for millioner av år siden. Denne type sedimentære bergarter utgjør viktige reservoarer for olje og gass i Nordsjøen og mange andre steder i verden.

Arbeidet har gitt økt innsikt i de aktive prosesser og andre kontrollerende faktorer under og etter avsetning av disse sedimentene, og har bedret forståelsen for sammenhengen mellom de kontrollerende faktorer og bergartenes variasjon, utbredelse og romlige fordeling.

Slik kunnskap er viktig for å bedre modeller for prediksjon av reservoarutbredelse og heterogenitet i forbindelse med petroleumsutforsking og produksjon. Avhandlingen bygger blant annet på studier av marine bergarter som nå finnes i fjellområder i Tyrkia og på Svalbard.

Personalia:
Eirik Larsen er født i Bergen i 1973. Han tok cand.scient.-graden ved Geologisk institutt, Universitetet i Bergen, i 1999.

Tidspunkt og sted for disputasen:
27.06.2003, kl. 10:15, Auditorium 5, Realfagbygget, Allégt. 41.

Kontaktpersoner:
Eirik Larsen, tlf. 55 58 34 33 , epost: eirik.larsen@geo.uib.no
Formidlingsavdelingen v/ mediekontakt Ingunn Vie Skare, tlf. 55 58 91 70 (a), e-post: ingunn.skare@form.uib.no

Avhandlingen kan lånes på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek. For kjøp/bestilling: kontakt kandidaten direkte.