Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Hva er informasjonsvitenskap og medievitenskap?

Informasjonsvitenskap er studiet av design og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Studiet er opptatt av hvordan individer, grupper, organisasjoner og samfunn kan bruke, faktisk bruker og bør bruke IKT.

Medievitenskap undersøker hvordan media kommuniserer og studerer forholdet mellom medieinstitusjonene, innholdsprodusentene og brukerne. Studiet gir innsikt i hvilken rolle nye og tradisjonelle medier har i menneskers liv og samfunn.

 

På Institutt for informasjons- og medievitenskap kan du også studere journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

MEDIA CITY BERGEN

Studentene har inntatt Media City Bergen

Nærmere 100 forventningsfulle studenter inntok i dag Media City Bergen. Studentene blir det første kullet som får sin utdanning ved de prestisjefulle nye studietilbudene i medieklyngen, der universitetet er samlokalisert med en rekke aktører i mediebransjen.

Studiestart høst 2017

Informasjon til nye studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Velkommen til semesterstart høsten 2017. SV-fakultetet ønsker spesielt nye studenter velkommen til sine første uker på studiet.

MEDIA CITY BERGEN

Første studentkull på Media City Bergen klart

Konkurransen var tøff blant årets søkere på mediestudiene ved UiB. Nå er 220 studenter klare for å innta de splitter nye lokalene i Lars Hilles gate.

Student

Vet du hvilke masteremner som går til høsten?

Her får du oversikt over høstens valgemner på master i medievitenskap og informasjonsvitenskap.

Nyhet

Infomedia-forsker til UC Berkeley

Asbjørn Grønstad er gjesteprofessor ved UC Berkeley kommende studieår.