Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nye studier i Media City Bergen

Fremtidens mediefolk utdannes i Bergen

Høsten 2017 starter seks nye medieutdanninger i Media City Bergen. Institutt for informasjons- og medievitenskap oppretter seks nye fremtidsrettede utdanninger innen medieproduksjon og -teknologi. Utdanningene er knyttet til sterke forskningsmiljø og til mediebransjen, er praksisnære med høy arbeidslivsrelevans samt at de blir en integrert del av et innovasjons- og gründermiljø. Våre studenter vil ha kompetansen som kreves for å forstå og beherske fremtidens mediebransje.

Institutt for informasjons- og medievitenskap tilbyr utdanning innen medievitenskap, informasjonsvitenskap, IKT, kognitivt vitenskap, TV-produksjon, journalistikk og medie- og interaksjonsdesign.

Se oversikt over alle våre program.

FORNY STUD-ENT

Studentprosjektet Travelogue får en million fra FORNY Stud-ent

Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, har blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd.

Norsk Medborgerpanel

Klassekampen: Skepsis fra høyresida

Høyre- og Frp-velgere stoler ikke på ­Klassekampen, viser funn fra spørre­undersøkelsen Norsk Medborgerpanel, skriver Klassekampen. Les intervjuet med instituttets Erik Knudsen, Eirik Vatnøy og Magnus Hoem Iversen.

Valg 2017

Kunngjøring av kandidater til instituttleder og nestleder 2017-2021

Det foreligger ved utgangen av fristen 15. mai 2017 to nominasjoner av leder og nestleder for Institutt for informasjons- og medievitenskap for valgperioden 2017-2021.

FREMTIDENS FORSKERE

Marija forsker på maskinenes moral

Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.

MEDIEFORSKNING

Spillforsker blir professor

Kristine Jørgensen er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen. Hun blir Norges første kvinnelige professor innen dataspill.