Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Om instituttet

Instituttet driver forskning, undervisning og formidling innen informasjonsteknologi og medier. Fagmiljøet ved instituttet er tverrfaglig, og studerer IKT og medier med metoder og perspektiver fra samfunnsvitenskap, humaniora og teknologifag. Instituttet har 28 fast vitenskapelige stillinger, ca 20 stipendiater og postdoktorer og 12 i administrativ og teknisk stab. Om lag 850 studenter er knyttet til våre studieprogrammer.
  
 

Studentkronikker
I tiden fremover kommer det til å komme en del tekster fra våre studenter på Mevi221- Medieinstitusjonar: Marknad og demokratiVox Publica (og andre steder). Magnus Hoem Iversen holdt et kronikk-kurs for faget, og sammen med Karl Atle Knapskog og seminarleder Balder Holm plukket de ut noen tekster som de har gitt feedback på, og oppfordret studentene til å sende dem inn til oss og videre ut i verden.

Les kronikkene i voxpublica og mediedebatt

 

Nyhet

Studenter utviklet strømmetjenester for TV2

Takket være studenter ved Informasjons- og medievitenskap er det mulig å få TV-reklame på mobilen uten å bli avbrutt midt i filmen.

UTDANNING | MEDIEVITENSKAP

Nyskapende studier i Media City Bergen

Fra 2017 kan mediestudenter søke på seks nye profesjonsstudier. Disse skal hjelpe studentene å mestre og se muligheter i fremtidens medielandskap.

Ny publikasjon

Journalism Re-examined

The digital era has posed innumerable challenges to the business and practice of journalism.

– Tonen er mest aggressiv i Danmark

Podcast med professor Jostein Gripsrud i samtale med Hilde Kvalvaag

Jostein Gripsrud: "Innvandringsdebatt: Om svenske meningskorridorer, aggressiv dansk tone - og Frps rolle i Norge"

Call for Papers: Invisibility

Call for Papers: Invisibility

The Third Nomadikon and Center for the Ethics of Seeing Conference - Memphis, November 7-8, 2016 - Comfort Inn Downtown, Memphis

Hva er UiB Alumni?
Ordet alumni er latin, og betyr tidligere elever ved en skole. Alumnusvirksomhet innebærer derfor å knytte bånd mellom tidligere studenter og deres universitet – slik at det blir et livslangt forhold mellom dem.
UiB Alumni er en møteplass for alumner, fagmiljøer og studenter som har tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB). Alumnusportalen er verktøyet som brukes for å formidle informasjon og kontakt.

Egne sider om Alumni
 

Forskerprofil Kristine Jørgensen

”Dataspillmediet er en av samtidens viktigste kulturelle premissleverandører, og for å forstå dette mediet må vi også forstå spillernes opplevelse av dette.”
Kristine Jørgensen
Forsker