Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nye studier i Media City Bergen

Hva er informasjonsvitenskap og medievitenskap?

Informasjonsvitenskap er studiet av design og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Studiet er opptatt av hvordan individer, grupper, organisasjoner og samfunn kan bruke, faktisk bruker og bør bruke IKT.

Medievitenskap undersøker hvordan media kommuniserer og studerer forholdet mellom medieinstitusjonene, innholdsprodusentene og brukerne. Studiet gir innsikt i hvilken rolle nye og tradisjonelle medier har i menneskers liv og samfunn.

 

På Institutt for informasjons- og medievitenskap kan du også studere journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign. I tillegg tilbyr vi til bachelorprogram i informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Nyhet

Nordmenn flest har høy tillit til nyheter

Nordmenn fremdeles mer digitale i sin nyhetsbruk enn de fleste andre europeere, fastslår Infomedia-forskerne Hilde Sakariassen, Jan Fredrik Hovden og Hallvard Moe i ny rapport.

Nyhet

Ta ordet! vinner av fakultetets formidlingspris

– Gøy og velfortjent, sier Jens E. Kjeldsen om at Ta ordet! vant formidlingsprisen på fakultetets prisutdeling.

Masterpresentasjoner

Dato for masterpresentasjoner i medievitenskap er klare

I juni presenterer masterstudenter i medievitenskap sine masteroppgaver.

Nyhet

Smarttelefonen er viktigste tilgang til oppdatering og kommunikasjon

Men mange opplever egen bruk av smarttelefon som problematisk, viser rapport fra prosjektet Mediebruk og offentlig tilknytning: Informasjonsfrihet i ‘stordataens tidsalder’.

INNOVASJON

Studentprosjekt får millionstøtte fra Forskningsrådet

Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.