Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

FORNY STUD-ENT

Studentprosjektet Travelogue får en million fra FORNY Stud-ent

Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, har blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd.

travelogue.jpg

Reiseregningssystemer Travelogue
Studenter med storeslem i entreprenørskapskonkurranse.

Forretningsidéen ble utviklet når studentene tok masterkursene Software Engineering og Artificial Intelligence på masterprogrammet i Informasjonsvitenskap.

- Vi oppdaget at utfylling og behandling av reiseregninger er et enormt kostnadssluk for bedrifter, både i Norge og i utlandet. Ansatte bruker mye arbeidstid på å fylle ut, regne ut og sende inn egne reiseregninger, sier systemutvikler Simen Karlsen.

Teamet har utviklet en app, Travelogue, som skal gjøre det mulig for den reisende å registrere hele reisen mens de er på jobbreise og samtidig vil den gi støtte til å følge lovverket. Blant annet er det automatisert utregning av fradragsberettigede poster i systemet, dette vil forenkle regnskapsavdelingens arbeid. Den andre delen av systemet er webportalen for behandling av innkomne reiseregninger. Her vil prosjektet utvikle en løsning for enkeltbedrifter, en for regnskapsførere og en modul som vil inngå i større lønns- og regnskapssystemer.

- Systemet vil dekke offentlige diettsatser, skattelovgivning og dokumentasjonskrav, noe som gjør at reiseregningen er enkel å fylle ut. Dette betyr en besparelse for bedriften og en enklere hverdag for den enkelte ansatte

Løsningen bruker avanserte teknikker fra kunstig intelligens, blant annet computer vision, til å hente ut tekst og tall fra bilder av kvitteringer. Bildene lagres i appen og utleggene legges inn i systemet for videre behandling. Ved reisens slutt trykker brukeren på en knapp og reiseregningen sendes inn.

Støtten fra FORNY Stud-ent vil gå til videreutvikling av systemet og utprøving i markedet. Teamet er i dialog med flere leverandører av regnskapssystemer og gleder seg til å ta fatt på den neste fasen av prosjektet.