Institutt for informasjons- og medievitenskap

TekLab viser ny teknologiutvikling på Digital myldredag

4. oktober var TekLab fra Infomedia på Digital myldredag og viste frem prosjektene Vimond Hololens Edition, INJECT og Prosopo.

TekLab på Teknisk myldredag

TekLab er et nyopprettet nettverk av forskere og studenter plassert i Institutt for informasjons- og medievitenskaps lokaler i Media City Bergen. Les mer om TekLab her.

På Teknisk myldredag viste TekLab frem tre prototyper på nye medier som besøkende fikk prøve.

Professor ved Infomedia og leder av TekLab Lars Nyre er opptatt av at TekLab skal fremme forskning som forsøker å kombinere medievitenskap og informasjonsvitenskap slik at kunstig intelligens og andre avanserte teknologier kan brukes best mulig for offentligheten.

De tre prototypene som ble vist på Digital myldredag er:

• Vimond Hololens Edition er et redigeringsverktøy der arbeidsprosessen styres gjennom projeksjon i VR-briller.  Dette er et studentprosjekt i samarbeid med UiBs praksispartner Vimond Solutions.
  • INJECT er et ekspertverktøy som hjelper nyhetsjournalister å få ideer til gode nyhetsvinklinger. Det prøves nå ut i tre lokalaviser. INJECT er et EU Innovation Action-prosjekt, og har også fått støtte fra Rådet for anvendt medieforskning.
  • Prosopo er en mobilapp for «gjennomsnittsanonymisering» av ansikter. Dette er et forskningsprosjekt i NFR-prosjektet VisMedia