Institutt for informasjons- og medievitenskap

Media City Bergen

Infomedia får 2 millioner til etablering av senter for undersøkende journalistikk

– Vi er veldig glade og stolte over at Fritt Ord finner prosjektet vårt støtteverdig, sier instituttleder Leif Ove Larsen.

leif_ove_jpg.jpg

Leif Ove Larsen

Stiftelsen Fritt Ord gir Institutt for informasjons- og medievitenskap 2 millioner kroner til å etablere et senter for undersøkende journalistikk. Senteret skal lokaliseres i Media City Bergen.

– Senteret vil være et viktig bidrag for å styrke kompetansen på et sårbart og viktig område for norsk journalistikk, sier Larsen.

– Senteret er det første av sitt slag i Norge. Plasseringen i Media City Bergen gir gode rammevilkår for samarbeid mellom utdannings- og forskningsmiljøer og redaksjonelle miljøer, et samarbeid som vil være verdifullt for begge.

En arbeidsgruppe er i gang med å utrede senterets organisering. Midlene fra Fritt Ord gjør det mulig å åpne senteret tidlig i 2018.