Institutt for informasjons- og medievitenskap

Media City Bergen

Program åpningsuken Media City Bergen

6.-10. november er det åpningsuke i Media City Bergen med foredrag, seminar, hackathon og sosiale happenings.

mcb_nattmindrestr.jpg

Media City Bergen.
Under Media City Bergens åpningsuke blir det blant annet todagers Hackathon, frokostseminar om VR/AR og offisiell åpning med innslag om medier, næringsutvikling og kultur.

Mandag 6. november

Frokostseminar: Artificial Monday
Frokostseminar om kunstig intelligens med Thomas F. Anglero, Codruta Gamulea og Eirik Solheim. Thomas F. Anglero er direktør for innovasjon ved IBM Norge. Han er ekspert på innovasjon, kulturell mangfold og kunstig intelligens effekt på mennesker, samfunn og forretningsliv. Codruta Gamulea er kommersiell leder for Bakken & Beck. Hun vil snakke om bruk av AI i nyhetsredaksjoner og presentere eksempler på hvordan AI kan bidra til å hjelpe industriens ressursbegrensninger og forbedre kvaliteten på journalistikken. Eirik Solheim er strategisk rådgiver i NRK og skal snakke om hans forståelse av og erfaringer med AI. Les mer om arrangementet her.

Tid: Kl. 08:15-10:30. Frokost og registrering fra kl. 08:00.
Sted: Media City Bergen Media Lab. Tårn 3, 9. etasje.

Workshop IBM: Get Started on Watson
Workshop hvor besøkende kan prøve programvare, utforske data og få ny kunnskap om IBMs Watson. Mer informasjon og registrering kommer.

Tid: Kl. 13:00.
Sted: Media City Bergen Media Lab.

Tirsdag og onsdag, 7.-8. november

Hackathon
Alle utviklere, designere, entrepenører og kreative mennesker som studerer eller jobber med media, teknologi, strategi eller innovasjon er velkomne til en 24-timers hackathon i Media City Bergen Media Lab. Målet er å skape løsninger, konsepter og ideer som skal løse viktige samfunnsutfordringer hvor vizteknologi og digital kommunikasjonsteknologi kan være en del av løsningen. Registrering og mer informasjon om arrangementet her.

Tid: Fra tirsdag 7. november kl. 09.00 til onsdag 8. november kl. 03:00.
Sted: Media City Bergen.

Torsdag 9. november

Frokostseminar: Virtual Thursday
Media City Bergen Media Lab, i samarbeid med VR Oslo, inviterer til en morsom og interessant dag med VR, AR og 360-video. Dagen starter med frokostseminar/Teck Talks hvor Høgskolen i Oslo og Akershus Makerspace skal snakke om hjernekontroll (Minecraft) ved bruk av VR, TBA om fremtidens AR og International Virtual Photography Association (IVRPA) om status til dagens teknologi og hvordan det begynte. Resten av dagen er det en mini-expi hvor besøkende kan prøve de ulike teknologiene Adapa360-kamera, HoloLens, HIOA Makerspace med test av hjernekontroll i VR ved bruk av HoloLens og Symphony Next Generations VR-demo. Registrering og mer informasjon om arrangementene her.

Tid: Tech Talks fra kl. 09:00-11:00. Expo fra kl. 11:00-15:00. Frokost og registrering fra kl. 08:30.
Sted: Media City Bergen Media Lab. tårn 3, 9. etasje.

Offisiell åpning av Media City Bergen
Torsdag er det offisiell åpning av Media City Bergen hvor en rekke sentrale aktører fra norske medier, næringsliv og politikk samles. Arrangementet ledes av Arill Riise og Dyveke Buanes sammen med Finn Tokvam. Det blir innslag om medier og næringsutvikling i kombinasjon med ulike kulturinnslag med blant andre kulturminister Linda Hofstad Helleland, næringsminister Monica Mæland, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i BT Øyulf Hjertnes, sjefredaktør og administrerende direktør i BA Sigvald Sveinbjørnsson, administrerende direktør i IBM Arne Norheim, rektor ved UiB Dag Rune Olsen og administrerende direktør i NCE Media Anne Jacobsen.

Tid: Kl. 15:00 - 19:00.
Sted: Atriet, Media City Bergen.

Fredag 10. november

Frokostseminar: Når forskere og journalister samarbeider
Hva må til for at forskere og journalister kan samarbeide? Hva er styrken og svakhetene ved et slikt samarbeid? Hvordan kan man utnytte samlokaliseringen i MCB, og kan det gjøre både forskningen og journalistikken bedre? Geograf og historiker Terje Tvedt fra Universitetet i Bergen og NRK-journalist Per Christian Magnus vil vise klipp fra flere prisvinnende TV-dokumentarer. Tvedt vil holde foredrag om hva som egentlig er forskjellen mellom forskning og journalistikk. Magnus vil dele konkrete erfaringer fra samarbeid med forskere. Paneldebatt deretter. Registrering og mer informasjon om arrangementet her.

Tid: Kl. 08:30 – 10:00.
Sted: Restauranten i 1. etg i Media City Bergen.

Forskningsseminar: Making TV Social: How UK TV producers are adapting business models, creative practices, technical arrays and skills
Seminar med postdoktor Niki Strange og professor James Bennett fra Royal Holloway, University of London hvor de skal snakke om innvirkningen sosiale medier har på Storbritannias TV-produksjon, viktigheten av video i sosiale medier og hvilken rolle TV har i fremtiden. I seminaret vil de ta utgangspunkt i artiklene sine: "Making Television Social: 'It’s got 99% of the DNA of producing for TV but it’s that 1% that can make all the difference'” og "Making Social Media Television: 'Twitter is the world’s biggest sofa'”. Registrering og mer informasjon om arrangementet her.

Tid: Kl. 12:00-14:00.
Sted: Media City Bergen Media Lab. Tårn 3, 9. etasje.

Standup og quiz: Friday Fun and Humor for grown ups
Velkommen til en ettermiddag med underholdning, standup, mediaquiz, lette forfriskninger, snacks og drikke. Hovedgjest er standupkomiker Christoffer Schjelderup, kjent fra podcasten Pappapanelet og en av pådriverne av Stand Up Bergen. Registrering og mer informasjon om arrangementet her.

Programmet oppdateres forløpende.