Institutt for informasjons- og medievitenskap

– Media City Bergen er en medierevolusjon

– Jeg er overbevist om at Media City bare kunne skjedd i Bergen, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under den offisielle åpningen av Media City Bergen.

Neste

mediacity.jpg

Kulturminister Linda Hofstad Helleland, rektor ved UiB Dag Rune Olsen og  Næringsminister Monica Mæland.
Kulturminister Linda Hofstad Helleland, rektor ved UiB Dag Rune Olsen og næringsminister Monica Mæland tar selfie under den offisielle åpningen av Media City Bergen.

Media City Bergen
Rundt 250 medieaktører var samlet under åpningen.

Media City Bergen
Kulturminister Linda Hofstad Helleland, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav Sandnes, rektor ved UiB Dag Rune Olsen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

mediacity.pg

Kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Næringsminister Monica Mæland.
Fra venstre: Konferansier Dyveke Buane, administrerende direktør i IBM Arne Norheim, næringsminister Monica Mæland og konferansier Arill Riise.

Media City Bergen
Barprat med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, Finn Tokvam og sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav Sandnes.

mediacity.jpg

Rektor ved UiB Dag Rune Olsen.

mediacity.jpg

Offisiell åpningsfest Media City Bergen.

Etter flere år med planlegging og arbeid var det 9. november offisiell åpning av medieklyngen Media City Bergen, som samler medieaktører som TV2, NRK, VIZRT og IBM, og Universitetet i Bergen.

– Media City Bergen er en fantastisk idé og et fantastisk initiativ. Jeg er overbevist om at Media City bare kunne skjedd i Bergen. I Trøndelag ser vi opp til bergensere. Dere er litt mer på og får ting til å skje, og det viser denne dagen her. Ved å forene krefter skaper dere en medierevolusjon, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under den offisielle åpning av Media City Bergen.

– Media City Bergen er en nyskaping uten sidestykke. Det å stå her i dag gir grunn til optimisme. I dag er en milepæl i norsk mediehistorie, fortsatte kulturministeren.

Mæland: - Må dele kunnskap

Rundt 250 medieaktører deltok i går under den offisielle åpningen av Bergen sentrums største og høyeste næringsbygg, og blant de fremmøtte var næringsminister Monica Mæland. Hun var tydelig på at mediebedriftene og UiB må dele kunnskap.

– Det handler om å dele det man kan og konkurrere når man må. Klynger skaper større verdi og vekst, sa Mæland i samtale med administrerende direktør i NCE Media Anna Jacobsen og administrerende direktør i IBM Arne Norheim.

– Vi er en liten by med kjente merkevarer. Når vi er på teknologimesse i Las Vegas, er det ingen som har hørt om Norge eller Skandinavia, men alle kjenner til Bergen, sa Jacobsen.

Studentene skal utfordre mediebedriftene

Næringsminster Mæland vektla også verdien av å ha UiB i medieklyngen.

– Det at vi har universitetet som hjerte i medieklyngen gjør alle kloke hoder som vil studere, de vil hit. Vi kommer til å se fantastiske resultater her, sa Mæland.

Universitetet i Bergen har over 200 bachelor- og masterstudenter innen journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign i Media City Bergen. Rektor ved UiB Dag Rune Olsen mener at studentenes tilstedværelse i bygget vil holde mediebedriftene skjerpet.

– Vi skal bidra med medieutdanning av en helt annen verden enn det vi tidligere og ellers ville ha evnet. En av grunnene til at vi bringer studentene inn i MCB er at de skal utfordre mediebedriftene daglig og sørge for at de er på tå og hev med hensyn på de endringene som hele tiden skjer i bransjen. UiB skal sørge for at studiene er tilpasset behovene som medievirksomhetene og mediehverdagen tilsier, men vi skal også sørge for at vi bidrar til å utvikle mediehverdagen og den nye medievirksomheten.

– I Media City Bergen er det mange ideer og de ideene kan ved å utveksles bli langt flere, og undervurder aldri kraften og effekten av det, avsluttet Olsen.