Institutt for informasjons- og medievitenskap

Masterstudenter får Fritt Ords studentstipend

Elisabeth Wiken og Kristina Tystad Larsen fra Infomedia får 30 000 kr hver fra Fritt Ord til å arbeide med masteroppgavene sine.

Elisabeth Wiken og Kristina Tystad Larsen.
Masterstudentene Elisabeth Wiken og Kristina Tystad Larsen får 30 000 kr hver fra Fritt Ords studentstipend. De skal bruke noe av pengene på litteratur og gaver til informanter.

Studentene har ikke bestemt seg for hva de skal bruke pengene på enda, men forteller at noe av pengene trolig skal brukes på litteratur og informanter.

–  Det blir nok å kjøpe inn relevant litteratur, sier Wiken og Larsen er enig.

–  Jeg har intervjuet flere i forbindelse med masteroppgaven min, så jeg skal belønne dem med kinobilletter. Ellers vil denne støtten bidra til at jeg kan fokusere helt på oppgaven og ikke trenger deltidsjobb, sier hun.

Studentene, som er på sitt siste år på master, skriver masteroppgaver om nyheter og meningsytringer i sosiale medier.

–  Jeg skriver om hvordan politiske og kulturelle ytringer i sosiale medier bidrar til meningsdannelse. Jeg skal analysere Instagram-profilene til flere profilerte personer, som Ulrikke Falch, Sophie Elise og Gisle A. G. Agledahl, og utføre 10 kvalitative intervju med informanter i aldersgruppen 18-19 år. Jeg skal spørre informantene om hvordan de opplever kommentarene til profilerte personer på Instagram, og hvorvidt kommentarene bidrar til økt politisk forståelse, sier Wiken.

Larsen undersøker i sin oppgave hvordan borgere som sjelden benytter seg av tradisjonelle nyhetskanaler får informasjon.

– Her vil jeg ha et spesielt fokus på sosiale medier, som Instagram og Facebook, og undersøke hvilken type nyheter sosiale medier tilbyr. Jeg har en åpen tilnærming, og i forkant av intervjuene har informantene deltatt i en dagbokstudie. Informantene er i aldersgruppen 18-26 år.