Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Kritisk bevissthet om nyheter i sosiale medier er ikke jevnt fordelt. Personer med høy utdanning får best utbytte, skriver Infomedias Hilde Sakariassen og Brita Ytre-Arne i Bergens Tidende.
4. oktober var TekLab fra Infomedia på Digital myldredag og viste frem prosjektene Vimond Hololens Edition, INJECT og Prosopo.
Alt-right-rørsla er på offensiven i USA. Ei omdiskutert ny bok fortel historia om det amerikanske radikale høgre, skriv Asbjørn Grønstad for Vox Publica.
Praksislærerne i journalistikk har litt prestasjonsangst hver dag. De skal utdanne fremtidens journalister.
Hvordan bruker vi medier og hvordan påvirker medier våre liv?, er spørsmål som opptar forsker Brita Ytre-Arne ved Infomedia.
NRK har gjort stor suksess med konseptet sakte-TV. I dag fortalte «mannen bak sakte-TV» Thomas Hellum om produksjonen til studenter ved Media City Bergen.
– Noen dager er man veldig produktiv, mens man andre dager eller uker stirrer på et helt tomt Word-dokument, sier tidligere masterstudent ved Infomedia.
Retorikkgruppen ved Infomedia viser gjennom en politisk artikkelserie bilders betydning i norsk valgkamp, og hvordan politikerne bedriver strategisk kommunikasjon ved å dele tilsynelatende private bilder.
Nærmere 100 forventningsfulle studenter inntok i dag Media City Bergen. Studentene blir det første kullet som får sin utdanning ved de prestisjefulle nye studietilbudene i medieklyngen, der universitetet er samlokalisert med en rekke aktører i mediebransjen.
Konkurransen var tøff blant årets søkere på mediestudiene ved UiB. Nå er 220 studenter klare for å innta de splitter nye lokalene i Lars Hilles gate.
Nyetablerte tilbud innen sivilingeniørstudier og medieteknologi trekker studenter til Bergen. Slik bidrar UiB til å utdanne studenter som møter fremtidens krav og er med på å utvikle samfunnet.
Asbjørn Grønstad er gjesteprofessor ved UC Berkeley kommende studieår.
De som ser på, er mest opptatt av bilder av norsk natur og å bli kjent med landet, forteller medieviter i artikkel for forskning.no.
Nordmenn fremdeles mer digitale i sin nyhetsbruk enn de fleste andre europeere, fastslår Infomedia-forskere i ny rapport.
– Gøy og velfortjent, sier Jens E. Kjeldsen om at Ta ordet! vant formidlingsprisen på fakultetets prisutdeling.
Studentmedlemmene Elisabeth og Christine presenterer masteroppgavene sine 19. og 22. juni.
I juni presenterer masterstudenter i medievitenskap sine masteroppgaver.
Men mange opplever egen bruk av smarttelefon som problematisk, viser ny rapport fra instituttet.