Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Asbjørn Grønstads artikkel "Impaired Images and the Boundaries of Discernibility" er med i antologien Theorizing Images.
I august 2017 åpner seks nye studieprogrammer i Media City Bergen. Søknadsfrist: 15. april 2017!
Facebook-venner eller nettets fremmede – hvem er det best å lytte til når du skal orientere deg i nyhetsbildet?
Hallvard Moe har vært den eneste forskeren i mediemangfoldsutvalget, som i dag leverte sin utredning til kulturministeren.
Med støtte fra Forskningsrådet skal grafikkselskapet Vizrt og Universitetet i Bergen samarbeide om å lage et verdensledende verktøy for online videoredigering.
Folk har liten tiltro til at norske journalister er upartiske. Mistilliten er sterkest blant velgere på høyresiden og blant folk som er innvandringskritiske. Kronikk av Kjersti Thorbjørnsrud og Hallvard Moe i Aftenposten.
Mobiltelefonen er blitt journalistens viktigste arbeidsverktøy. Ved Universitetet i Bergen er nye teknologier integrert i de profesjonsorienterte studiene.
Tre prosjekter ved Infomedia får støtte fra RAM. Postdoktor Synnøve Lindtner og stipendiat John Magnus Dahl skal forske på hvordan seerne opplever, fortolker og bruker SKAM.
"Fake news" er skjellsordet som brukes om oppspinn, meninger vi ikke liker og slurvete journalistikk. Men hva er egentlig falske nyheter?
Film and the Ethical Imagination. First book to present a unified theory of what a visual ethics might involve.
Peter Dahlén medverkar i denna nya forskarantologi om skapandet av celebriteter med artikeln: “Celebriteter och nationell identitet: Den norska pressens framställning av Ole Gunnar Solskjær, Sissel Kyrkjebø och Kjetil André Aamodt som UNICEF-ambassadörer”.
Magnus Hoem Iversen og Erik Knudsen har undersøkt effekten av å eksponeres for politisk reklame som ligner på journalistikk
Selfiejournalisten Yusuf Omar inspirerte publikum på konferansen Mobil-spotting i mediene i Bergen.
To nye artikler av Asbjørn Grønstad og Peter Dahlén publisert.
På konferansen presenterte Torgeir Uberg Nærland ferske resultater fra MeCIn-prosjektet.
På universitetet jobber Magnus Iversen med "Amerikas svar på Jens Kjeldsen" - Robert Hariman.
Fra. 2. januar 2016 er forskningsgruppens medlem Silje Nygaard stipendiat på Toppforsk-prosjektet SCANPUB.
Studentmedlemmene Elisabeth Urdal og Christine Mæland anbefaler studenter som skriver masteroppgave innen publikumsforskning å bli medlem i forskningsgruppe for mediebruk og publikumsstudier.