Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nordmenn fremdeles mer digitale i sin nyhetsbruk enn de fleste andre europeere, fastslår Infomedia-forskerne Hilde Sakariassen, Jan Fredrik Hovden og Hallvard Moe i ny rapport.
– Gøy og velfortjent, sier Jens E. Kjeldsen om at Ta ordet! vant formidlingsprisen på fakultetets prisutdeling.
Studentmedlemmene Elisabeth og Christine presenterer masteroppgavene sine 19. og 22. juni.
I juni presenterer masterstudenter i medievitenskap sine masteroppgaver.
Men mange opplever egen bruk av smarttelefon som problematisk, viser rapport fra prosjektet Mediebruk og offentlig tilknytning: Informasjonsfrihet i ‘stordataens tidsalder’.
Høyre- og Frp-velgere stoler ikke på ­Klassekampen, viser funn fra spørre­undersøkelsen Norsk Medborgerpanel, skriver Klassekampen. Les intervjuet med instituttets Erik Knudsen, Eirik Vatnøy og Magnus Hoem Iversen.
Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.
Det foreligger ved utgangen av fristen 15. mai 2017 to nominasjoner av leder og nestleder for Institutt for informasjons- og medievitenskap for valgperioden 2017-2021.
Det blir valg av instituttleder og nestleder ved Institutt for informasjons- og medievitenskap i perioden fredag 9. til mandag 12. juni 2017.
Tall fra Samordna opptak viser at de nye mediefagene i Media City Bergen er blant de mest populære studiene ved Universitetet i Bergen.
Synet på nyhetsunnvikere som et demokratisk problem bør nyanseres, skriver Anders Helgerud i ny Vox Publica-artikkel.
Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.
25.-27. oktober er det Ph.d.-kurs for stipendiater fra medievitenskap, sosiologi, antropologi, historie og statsvitenskap.
Kristine Jørgensen er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen. Hun blir Norges første kvinnelige professor innen dataspill.
Instituttet deltar i to ferske utgivelser om journalistikk og om å studere journalistikk.
I august starter seks nye og spennende mediestudier i Media City Bergen. Faglig leder Ole J. Mjøs gleder seg til å invitere nye mediestudenter til Bergen.
– Å ta en mastergrad er ikke så skummelt som folk tror. Det er ikke enkelt, men du får utfordret deg selv, sier masterstudent Jay Poltakova. Hun og Oskar Hjartåker forteller om sin studiehverdag - og gir deg 10 grunner til å ta mastergrad ved Institutt for informasjons- og medievitenskap.
Nå er høstens valgemner på master i medievitenskap og informasjonsvitenskap klare.