forsidexsmall.jpg (1786 bytes)
Nr 6   2000
historier.jpg (4630 bytes)Fuglen                        

 

Telefonen ringte hos legen midt på natten. Det var gamle fru Andersen som var helt fortvilet fordi "det pep" med jevne mellomrom i hodet hennes. Det hørtes akkurat ut som om det var en fugl. Etter en lang prat med legen slo hun seg til ro med at det sikkert bare var det at hun hadde hatt en slitsom dag i forveien og litt for mye å tenke på. Dette kan jo gi urolige netter, hadde legen forklart. Fru Andersen er en eldre, litt engstelig dame, og det skal ikke så mye til før hun blir nervøs og oppskaket.historie.gif (26304 bytes)

Dagen etter ble like vanskelig for fru Andersen, for denne "fuglen som pep i hodet hennes" ble bare mer og mer ilter. Hun hadde derfor flere telefoner til legesenteret og snakket både med medarbeiderne og legen, som alle prøvde å berolige henne uten å lykkes noe særlig.

Da hun på slutten av en lang slitsom dag igjen tok kontakt med legen, var nok begge en smule oppgitt. Men etter at fru Andersen hadde avlagt en lang beskrivelse om hvordan hun opplevde å ha en fugl som vokste inne i hodet, ble også legen bekymret. De avtalte derfor at legen skulle komme innom fru Andersen på vei hjem fra kontoret.

Da fru Andersen åpnet for legen så hun merkelig godt ut i forhold til påkjenningen hun var utsatt for. Legen ble vist inn i stuen og fru Andersen begynte på nytt å forklare hva som skjedde "inne i hodet" hennes. Legen lyttet igjen til historien som ble fortalt med stor innlevelse. Så hørte plutselig også legen at det pep! Var det virkelig en fugl, om ikke i fru Andersens hode, så kanskje i leiligheten? Det pep igjen, og legen gikk en rekogniseringsrunde… det hele ble ganske merkelig…

Lettelsen var derfor ganske stor da sykehistorien med dens lidelser kunne tilbakeføres til at batteriet i brannalarmen var i ferd med å lades ut!

 

 

Previous Pagehttp://www.uib.no/isf/utposten/utposten.htmNext Page 
Instituttets hovedside
UiBs Hovedside
Institutt for samfunnsmedisinske fag,
Oppdatert 28. oktober 2000
John Leer