Hjem
Det juridiske fakultet

Lesesalsreglement for Det juridiske fakultet

Reglementet gjelder for alle lesesalene ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen.

Hovedinnhold

Vedtatt av styret ved Det juridiske fakultet 26. april 2005 i samsvar med flertallsforslag fra JSU. Sist endret ved vedtak i fakultetsstyret 12. desember 2023.

§ 1 Virkeområde for reglene

Reglementet gjelder for alle lesesalene ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, og de øvrige lesesalene som er stilt til disposisjon for studentene ved Det juridiske fakultet.

§ 2 Hovedregel – åpne lesesaler

Lesesalene ved Det juridiske fakultet er åpne for alle studenter ved fakultetet med de unntakene som går fram av reglementet her. Den som tar i bruk lesesalsplassen, har som hovedregel rett til å bruke plassen ut dagen. Studenter som ikke kan fremvise gyldig semesterkvittering kan bortvises.

Når en student forlater plassen for mer enn to timer, skal plassen ryddes, og andre studenter ved fakultetet kan benytte plassen resten av dagen. Etter endt dag skal plassen ryddes, jf. § 3.

§ 3 Unntak for studenter på første studieår

Lesesalene nr. 12, 13, 14 og 15 reserveres studenter på første studieår. Reservasjonen gjelder frem til klokken 9.00 hver dag. Plasser som ikke er tatt i bruk innen kl. 9.00 kan fritt brukes av andre studenter ut dagen.

§ 4 Unntak for studenter som skriver masteroppgave

  • JUS399: Lesesal nr. 8 reserveres studenter på JUS399 Masteroppgave. Reservasjonen gjelder frem til klokken 9.00 hver dag. Plasser som ikke er tatt i bruk innen kl. 9.00 kan fritt brukes av andre studenter ut dagen.
  • JUS397: Lesesal nr. 305 (Dragefjellet) reserveres studenter på JUS397 Masteroppgave. Lesesalen kan ikke benyttes av andre studenter.
  • JUS396: Studenter som skriver JUS396 Masteroppgave (60 studiepoeng) kan etter søknad få innvilget fast lesesalsplass.

§ 5 Bruk og rydding

Når lesesalsplassen ikke lenger er i bruk, jf. § 2, skal den være ryddet, med de unntakene som går fram av §§ 5 og 6. Med dette forstås at alle eiendeler skal være fjernet fra stolen, bordplaten, pultveggen, bokhyllen og plassen ellers.

Brukerne av lesesalene skal opptre slik at de ikke er til sjenanse for andre brukere av lesesalen.

Det skal være stille på lesesalen. Snakking eller hvisking er ikke tillatt. Det er forbudt å innta mat på lesesalen. På lesesalen er det ikke tillatt å bruke elektronisk utstyr som er egnet til å uroe andre brukere. Det juridiske fakultet kan fjerne gjenstander som er etterlatt i strid med § 3. Reglene i paragrafen her gjelder tilsvarende for plasser som er reservert etter § 6 nedenfor.

§ 6 Reserverte plasser etter søknad

Studenter med tilretteleggingsbehov kan søke Det juridiske fakultet om reservert lesesalsplass.

Plassene blir fordelt av Det juridiske fakultet etter søknad fra studenter som kan, i prioritert rekkefølge, dokumentere:

1. et særskilt medisinsk behov, eller
2. aleneomsorg for små barn.

Den som har fått tildelt reservert plass etter paragrafen her, kan oppbevare eiendeler og utstyr på plassen også når den ikke er i bruk. Slik oppbevaring er kun tillatt i bokhyllen over pulten.  

Reservasjonen gjelder frem til klokken 10.00 hver dag. Dersom plassen ikke er tatt i bruk innen kl. 10.00, kan den fritt brukes av andre studenter ut dagen. Oppbevarte ting skal derfor ikke være til sjenanse for andre brukere av plassen.

Søknad om reservert plass leveres til Det juridiske fakultet. Studenten vil få utlevert en reservasjonslapp som skal plasseres godt synlig på pultveggen.  

§ 7 Misbruk

Dersom noen misbruker de retter de har fått ved tildeling av reservert plass, kan de bli fratatt plassreservasjonen av Det juridiske fakultet. Det samme gjelder dersom studenten har skaffet seg plassreservasjon på falskt grunnlag.

Det juridiske fakultet kan ta fra studenten retten til reservert plass, også for påfølgende semester. Ved gjentatte brudd på reglementet kan retten til reservert plass bli fjernet for godt. Vedtak etter denne paragrafen kan påklages til fakultetsdirektøren.

§ 8 Endringer i reglementet 

Endringer av dette reglementet blir gjort av fakultetsstyret ved Det juridiske fakultet.