Click

Kommunikasjonsavdelingen

Debatt under Arendalsuka

Falske nyheter og framtidens politiske kommunikasjon

Skal du på Arendalsuka? Universitetet i Bergen inviterer til debatt om universitetenes, medienes og politikkens utfordringer og roller i møtet med "fake news".

fake_news_2.jpg

Person med tekstboble som sier fake
Universitetet i Bergen har tre ulike arrangement under Arendalsuka. Arrangementene finner sted på på Mør Biffhus onsdag 16.august 2017.
Foto:
Margareth Haugen

Finnes det en sannhet? Brexit, Trump, nypopulisme er alle tre blitt sett på som søstrene til begrepet «fake news». Uenigheter om sannheter og hvordan forholde seg til fakta har blitt noen de viktigste temaene i dagen politiske kommunikasjon. Hvorfor har vi kommet dit? Finnes det noe som er sant? Hva er universitetenes, medienes og politikken utfordringer og roller i møte med «fake news»? Hvordan møter mediene kritikken? Vi tar debatten i Arendal!

Medvirkende:

Stein Kåre Kristiansen, moderator

Frøy Gudbrandsen, politisk redaktør Bergens Tidende

Gard Steiro, sjefredaktør VG

Trygve Svensson, stipendiat Institutt for Informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen

Martin Eide, professor, Institutt for Informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen

Bård Vegar Solhjell, stortingspolitiker SV