Click

Kommunikasjonsavdelingen

Arendalsuka

Slik skal forskning gjøre Norge ledende på innovasjon og verdiskaping

Skal du på Arendalsuka? Få med deg lanseringen av det nye forskningsselskapet på Sør- og Vestlandet

illustrasjon._lansering_forskningssamarbeid._colourbox._jpg.jpg

Mange hender som samarbeider
Universitetet i Bergen har tre ulike arrangement og en lansering under Arendalsuka. I tillegg finner du oss hver dag på stand på Kanalplassen sammen med Norsk medborgerpanel.

Hvordan skal Norge bli ledende på forskning, innovasjon og verdiskaping? Og hvilken rolle skal universitetene spille for å sikre norsk omstilling og styrke Norge som forsknings- og verdiskapingsnasjon?

Norsk økonomi og velferd må omstilles i takt med teknologiutvikling og i møte med globale utfordringer innen klima, energi og samfunn. Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Stiftelsen Rogalandsforskning inviterer til møte om hvordan de vil samarbeide med samfunn og næringsliv for å gjøre Norge ledende på innovasjon og verdiskaping.

Vi lanserer planene for et nytt stort forskningsselskap for effektivt samarbeid om eksternt finansiert forskning av høy kvalitet og relevans for nærings- og samfunnsliv.

Medvirkende:

Dag Rune Olsen, rektor ved UiB, moderator