Click

Kommunikasjonsavdelingen

Forskningsdagene i Bergen

Forskningsdagene: 16.-27. september 2015

Forskningsdagene er en årlig, nasjonal festival for forskningsformidling. UiB er den største bidragsyteren til arrangementene i Bergen.

Forskningsdagene 16. - 27. september 2015

Forskningsdagene i Bergen er et samarbeid mellom byens forsknings- og utdanningsinstitusjoner, i tillegg til utvalgte samarbeidspartnere fra næringslivet. Festivalen er nå blitt et innarbeidet arrangement og vil i 2015 ha fire hovedområder som rettet seg mot ulike publikumsgrupper; ”Forskningstorget”, ”Forsker Grand Prix”, ”Forskningsdagene UNG” og ”Foredrag og Debatt”.

"Mat" er hovedtema for årets festival, men det vil være mange andre tema på programmet og en rekke ulike fagmiljøer vil delta. De fire hovedsatsningene under Forskningsdagene er:

• 19. september: Forskningstorg på Festplassen
  • 23. september: Forsker grand prix Bergen i Universitetsaulaen
  • 20.-27. september: Foredrag og debatt på Litteraturhuset
  • 25. september: Forskningsdagene UNG på Studentsenteret

Mer informasjon finner du på Forskningsdagene i Bergens nettsider.

Les om universitetets bidrag på Forskningsdagene 2015 ved å følge lenkene under.

Forskningsdagene i Bergen

Forskningstorget

Bli med på forskningsfest på Festplassen!

Forskningsdagene 2015

Forsker Grand Prix

For sjette år på rad inviterer Forskningsdagene i Bergen til Forsker Grand Prix – en formidlingskonkurranse der ni Bergensforskere får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere.

Foredrag og debatt: Matvaresikkerhet – kun et problem for de fattige?

Hvordan skaffe nok mat til en økende og mer velstående befolkning?

Forskningsdagene

Forskningsdagene UNG

Forskningsdagene i Bergen inviterer for fjerde gang til Forskningsdagene UNG på Studentsenteret.

Forskningsdagene

Kosthold gjennom tidene

I anledning Forskningsdagene 2015 inviterer Universitetsbiblioteket til lunchforedrag. På menyen varter vi opp med innlegg om temaet mat og drikke med et humanistisk blikk.