Hjem

K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning

Ægir 6000 på djuphavstokt sommaren 2016

K. G. Jebsen-senter for dyphavsforskning er blitt grunnlagt som et resultat av et sjenerøst bidrag fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Senteret sikter etter å bli et ledende internasjonalt senter for forskning i dyphavene.

Sommeren 2017 er forskerne ved K.G. Jebsen-senteret for dyphavsforskning på sitt årlige tokt for å fortsette sin banebrytende forskning på livet i dyphavet. Dette året har vi også fått til Live-streaming av Undervannsroboten Ægir 6000s oppdagelsesferd flere tusen meter under havet. Les mer under fanen "Forskning". 

Nyheter

LoCH NESs prosjektet har startet!

Sommaren 2017 vart det satt ut langtidstemperatur sensorar, trykkmålar, strømningsmålarar og seismometer for å sjå korleis naturlige fysiske prosessar, som for eksempel tidevatn og mini-jordskjelv, påverkar permeabiliteten under Lokeslottet hydrotermale område.

Nyheter

En vellykket Magellan Workshop

6-8 september arrangerte vi MagellanPlus Workshop Series Programme i Bergen, ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning. Målet var å diskutere og planlegge en søknad til et forskingsprosjekt som skal undersøke resirkulering av karbon ved den Sørlige Knipovich Sprederyggen.

Dyphavsforskning

Stor interesse for Ægirs sommerdykk

Direktestrømming på Facebook. Skype fra skipet. Forskningstoktet til K.G. Jebsen-Senter for dyphavsforsking går nye veier for å formidle utforskingen av dyphavet.

Norge i teten i dyphavsforskning

Brukar 117 millionar kroner for å finna nye artar og liv i havdjupet

Opp mot 20 millionar artar lever uoppdaga fleire tusen meter under overflata. No skal Noreg bli verdsleiande i å finna dei.

Nyheter

K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning leder en ny InterRidge arbeidsgruppe

Thibaut Barreyre ved K.G. Jebsen-senter for djuphavsforsking har blitt utnemnd til å lede en ny InterRidge arbeidsgruppe som skal fokusera på å integrera multidisiplinære observasjonar frå hydrotermale felt.