Hjem

Styre og ledelse

UiB klatrer på ranking

Opp 83 plasser på Times Higher-ranking. - Oppsiktsvekkende, sier rektor Sigmund Grønmo.

Universitetet i Bergen stiger fra 227 plass til 144 plass på The Times Higher Education sin rangering over verdens beste universitet. Siden 2005 har UiB klatret hele 176 plasser.

- Et viktig mål

- Denne rangeringen viser at UiB på en oppsiktsvekkende måte har styrket sin posisjon som et internasjonalt synlig forskningsuniversitet, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Sigmund Grønmo.

- Rangeringen er et viktig mål på våre internasjonale prestasjoner og vårt omdømme rundt om i verden, påpeker rektor.

Nærmer seg topp 100

SV-fakultetets 107 plass og HF-fakultetet på 116 plass er like ved å bli rangert blant de hundre beste i verden innenfor sine respektive fagfelt.

- De senere årenes store framgang, og humanistenes og samfunnsviternes fantastiske plassering viser at vi etter hvert kan komme på listene over de hundre beste universitetene i verden, sier rektor.

Medisin og helsefagene ved UiB blir vurdert på 256 plass, mens naturfagene rangeres som nr 231.

- De gode resultatene for universitetet over tid viser at vi har lykkes med å styrke forskningen i hele bredden av vår, virksomhet, understreker Grønmo.

- I tillegg får vi uttelling for et systematisk arbeid for å styrke vår internasjonale profil, blant annet gjennom en egen viserektor for internasjonale relasjoner og en handlingsplan for internasjonalisering.

Slik beregnes resultatet

QS - World University Ranking publiseres årlig av The Times Higher Education Supplement. Den totale poengsummen får universitetet ved en kombinasjon av ulike kvalitetsparameter som antall publikasjoner, sitatindekser, ulike forholdstall på studentnivå, samt vurderinger fra et utvalg akademikere og arbeidsgivere rundt om i verden.

Fagfellevurderingen er lagt opp slik at akademikere verden over på sitt fagfelt velger ut de 30 universitetene som de mener er best internasjonalt.

En oversikt over 2009-resultatene finner du her