Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Bergsveinn Birgisson utnevnt til Ridder av 1. klasse

Bergsveinn Birgisson, som i 2008 avla doktorgraden ved LLE, er utnevnt til Ridder av 1. klasse av Kong Harald V som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten".

bergsveinn.jpg

Bergsveinn Birgisson
Foto:
Bjartur

Birgisson disputerte i februar 2008 for dr.art-graden med avhandlingen “Inn i skaldens sinn. Kognitive, estetiske og historiske skatter i den norrøne skaldediktingen.” Han har  gitt ut sakprosaboka ”Den svarte vikingen” (Spartacus 2013), og  tre romaner (Pelikanen forlag): ”Svar på brev frå Helga”, som han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for i 2012, ”Soga om véret” (2014) og ”Soga om Geirmund Heljarskinn” (2016). I tillegg har han arbeidet med å oversette skaldekvad til norsk.

Ordenen ble overrakt i forbindelse med det islandske statsbesøket i Norge like før påske. Institutt for lingvsistiske, litteærere og estetiske studier slutter seg til rekken av gratulanter!