Click

Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Nyhetsarkiv for Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer de viktigste punktene i den kommende humaniorameldingen til Stortinget under et symposium i Oslo onsdag.
– Vi må ta vare på alle, sier lektorstudent Trond Hvalbye. Han skal se på hvordan videregående skoler praktiserer opplæringen for minoritetsspråklige elever.
Elín Bára Magnúsdóttir, som våren 2017 underviser i islandsk ved LLE, er nominert til islandsk faglitterær pris for fremragende forskning.
En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
Førsteamanuensis emeritus Ole-Jørgen Johannessen har i samarbeid med Riksarkivet gitt ut Bergens Kalvskinn, som er en viktige middelalderkilde for Vestlandet.
– Det vi høyrde om på forelesingane var det som møtte oss når vi gjekk ut døra, fortel historiestudent Susanne Hoggen Kippersund.
– UNG-ordninga losar skuleelevar inn i universitetssystemet på ein måte som gjer at dei kjenner seg tryggare, seier førsteamanuensis i latin, Matti Wiik.
«Språkets mønstre. Norsk språklære med øvingsoppgaver» av Torodd Kinn frå LLE og Lars Anders Kulbrandstad frå Høgskolen i Innlandet er nyleg utgjeven i 4. utgåve på Universitetsforlaget.
I november og desember kan besøkende på Universitetsbibliotekets avdeling for humaniora nye elektronisk litteratur og digital kunst skapt av Jason Nelson, digital kulturs Fulbright for 2016/17, og hans partner, Alinta Krauth.
Historiker Svein Atle Skålevåg og litteraturviter Anne Helene Guddal er nominerte til Brageprisen i kategoriene for sakprosa og skjønnlitteratur.
Bokens tese er at Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken – og til å bygge bro mellom dem.
Med bidrag av Daniel Apollon, førsteamanuensis i digital kultur, om engelskspråklig hegemoni i akademia og i forlagsverdenen.
Universitetet i Bergen har teke over språksamlingane, og sikra at alle som treng språkhjelp kan fortsetja å bruka dei populære ordbøkene.
Professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiB Eirik Vassenden er redaktør og hovedforfatter sammen med førsteamanuensis Sissel Furuseth (UiO) og professor Jahn Holljen Thon (UiA)
Er du interessert i dialekter, rettskriving, språkforskjeller eller bare generelt opptatt av språk? Da bør du følge bloggen «Språkprat».
Professor emeritus Per Buvik utdyper sjalusiens vesen ved hjelp av litterære dybdeboringer fra Evripides til Vigdis Hjort.