Første studieår på Matematisk institutt

Lurer du på hva du kan forvente det første året som bachelorstudent? Vi har satt sammen den informasjonen du trenger for å gjøre et riktig studievalg og for å vise hva Matematisk institutt har å tilby både faglig og sosialt.

Første studieår er stort sett likt for alle studenter, uavhengig om du starter på bahelorprogrammet i Matematikk, Matematikk for industri og teknologi, Statistikk eller Integrert master i aktuarfag. Du får mye oppfølgning og et godt faglig grunnlag slik at du fra andre studieår kan spesialisere deg og velge fag etter interesser.

Oppstarten

De første ukene som student er hendelsesrike, både sosialt og faglig.

• Mindre bilder:
    Det faglige: Første og andre semester

For å lykkes som student i matematikk er det viktig å legge ned mye arbeidsinnsats helt fra første semester. Jobber du mye med det faglige så har vi mange dyktige forelesere som vil lære deg masse.

• Det sosiale på Matematisk institutt

Som matematikkstudent skal man ikke bare sitte å regne oppgaver. Det er mange tilbud for å ivareta matematikkstudentene og for å få dem til å trives.

Oppfølging og veileding

Matematisk institutt tilbyr en mentorordning for matematikkstudenter, i tillegg til andre veiledningsordninger.

• Oppfriskningskurs før semesterstart 2014

Skal du studera ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet til hausten? Da kan det vere klokt å følgje oppfriskingskursa våre i matematikk før studiane starter.