Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Da det triste aprilværet ble uutholdelig, fór seks studenter til Ustaoset ytterst på Hardangervidda en uke etter påske, i lag med professor Thomas Spengler og kursassistent Sunil Kumar Pandey, for å holde seminar i mesoskala værdynamikk og særlig fjellmeteorologi.
De forsker på konsekvensene av at iskanten i nordområdene trekker seg tilbake. Nå får forskningslandslaget 20 millioner kroner mer enn tidligere lovet.
Det nye styret ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet blir historisk. Jannicke Hilland, konsernleder i BKK AS, blir den første eksterne styrelederen noensinne.
Vilhelm Bjerknes var ein gigant innan internasjonal fysikk og geofysikk og er rekna som faren til den moderne vêrvarslinga. I ei ny bok får me vita meir om mannen bak vitskapen.
Marinbiologer i EU-prosjektet SponGES har vært på tokt i sommer for å undersøke dyphavssvamper i ulike områder for å se på hvilken rolle de spiller når det kommer til resirkulering av avfall i havet.
Kjartan JH Olafsson sine artiklar på Store Norske Leksikon er lesne over 79000 gonger. No vil han at fleire forskarar og undervisarar på fakultetet skal bidra.
Møt vår stipendiat, Sergej Stoppel, som lærer datamaskiner å forstå hva du ønsker å gjøre. Hva med å få en robot til å tegne ditt portrett for eksempel?
De nye sivilingeniør-studentene ønskes velkommen av programskaperne ved tre utdanningsinstitusjoner.
750 nye studenter ønskes velkommen til studiestart ved MatNat-fakultetet.
Hun får prisen for gjennom sitt engasjement og ved å kombinere egen spisskompetanse med et tverrfaglig perspektiv på geofarer, å ha lykkes i å legge forholdene spesielt godt til rette for studentenes læring.
- Jeg liker virkelig å jobbe her med folkene i visualiseringsgruppen, og liker mulighetene for samarbeid med andre forskere. Foruten jobben, syns jeg at Bergen er virkelig fantastisk. Både min partner og jeg elsker naturen som byen og omegn har å tilby i tillegg til det gode heavy metal miljøet her.
Her er de nyvalgte representantene til Instituttrådet, informatikk, for perioden 01.08.2017 – 31.07.2021:
Professor Peter M. Haugan har ledet UNESCOs Intergovernmental Oceanographic Commision de siste to årene. Nå er han gjenvalgt til to nye år i det viktige FN-embetet.
Som student la Lene Bergmann mye iver i å gå på konserter, skrive fanziner og jobbe på Hulen. Likevel brukte hun studietiden flittig til å skrive og lese – og lese og skrive om å skrive og lese. I dag er den tidligere UiB-studenten daglig leder for kommunikasjonsbyrået Mannheimer.
- Stillingen var perfekt for mine forskningsinteresser, og prosjektet tillot utvikling i en svært spennende faglig retning. I tillegg: muligheten for å jobbe ved et flott institutt i en så pittoresk by måtte jeg bare ta!
Direktestrømming på Facebook. Skype fra skipet. Forskningstoktet til K.G. Jebsen-Senter for dyphavsforsking går nye veier for å formidle utforskingen av dyphavet.
At havet bremser global oppvarming ved å ta opp CO2 fra luften, er ren kjemi. Men for å finne ut hvor mye havet bidrar, må man ta hensyn til at det er i bevegelse. Friederike Fröbs doktorgrad viser at både vær og havstrømmer påvirker resultatet.
- Jeg syns det er utrolig fint å studere informatikk i Bergen. Vi har veldig godt miljø og det er bra også på tvers av årstrinnene. Det er alltid muligheter for å få hjelp av både forelesere og medstudenter, uansett hva det skulle være! Det er et utrolig godt miljø for læring her, og alle hjelper alle med å lære nye ting.