Hjem
Click

Molekylærbiologisk institutt

Velkommen som ny student

Vi ønsker deg velkommen som ny student hos oss. På våre studiestartsider finner du alt du trenger å vite om oppstarten. På hjemmesidene våre finner du relevant informasjon om de ulike studiene og emnene du kan ta hos oss:

Bachelor                    Master                    Ph.d.                    Emner

For en sosial start på studiene sjekk ut Heliks - studentorganisasjonen for molekylærbiologistudenter sine facebooksider

Forskning

Hangin’ out at the Golgi

Mange proteiner har Golgi-apparatet som sitt favoritt ”hangout”-sted. For N-terminale acetyltransferaser (NATer), er dette imidlertid en ganske unik egenskap ettersom bare én NAT, Naa60, er vist å lokalisere til intracellulære organeller. Naa60 og måten den binder til Golgi membranen fanget...

Mennesker

Møt noen av våre studenter og ansatte

Vi har mange dyktige og engasjerte studenter og ansatte ved MBI. Her møter du noen av dem.

Forskning / Mediebidrag

Studerer sebrafisk for å finne Parkinson svar

Sebrafiskens celler og proteiner blir nøye studert av forskere i Bergen. Målet er å finne svar på hvorfor Parkinsons sykdom oppstår og hvordan den kan kureres skriver NRK Hordaland i en sak om Kari E. Fladmarks forskning.

Mye av vår forskning er inspirert av utfordringer fra biomedisin og bioteknologi, og metodeutvikling innen disse feltene.  Vi utfører grunnforskning på kreft, nevrodegenerative sykdommer, metabolske sykdommer, parasitt-vert interaksjon og bioteknologisk protein modifisering.

Instituttet har to tematiske forskningsprogrammer

NUCREG: Mechanisms of gene regulation and molecular interactions

PROTMETD: Protein Modification, metabolism and disease

Fredagsseminarer - felles seminarserie med Sars og Computational Biology Unit (CBU)

Les vårt månedlige nyhetsbrev, MBINytt