Det medisinske fakultet

Fakultetets dag

Fakultetets dag: Dette er vinnerne

Hvem får prisen for årets forskergruppe? Eller for internasjonalisering av studier? Her er prisvinnerne for Fakultetets dag 2017!

vikseogdickstein.jpg

Professor Dickstein og professor Vikse
VINNERE AV FALCH-PRISENE: Professorene Kenneth Dickstein og Bjørn Egil Vikse er de heldige vinnerne av årets Falch-priser.

Fakultetets dag er dagen hvor vi på Det medisinsk-odontologiske fakultet løfter frem fremragende forskere og undervisere. Vi får også besøk av en berømt forsker, les mer om det her: Falch-forelesning av Fred "Rusty" Gage"

I år deler vi også ut Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs Prisbelønning for fremragende lederskap innen medisinsk forskning (Falchs seniorpris) i tillegg til Falchs juniorpris som går til spesielt dyktige forskere yngre enn 40 år.

Prisutdelingene skjer torsdag 8. juni, i Stort Auditorium, Haukeland Universitetssjukehus.

Falchs seniorpris tildeles: Kenneth Dickstein

Dikstein er professor emeritus i kardiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og tidligere overlege ved medisinsk intensiv avdeling ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS). I 2014 han rangert som en av verdens 100 mest innflytelsesrike forskere uavhengig av fagfelt.

– Kenneth Dickstein har tre avgjørende karaktertrekk med stor betydning for hans faglige utvikling: Han er ekstremt fokusert, kompromissløs, og meget produktiv. I tillegg har han en karisma som innbyr til akademisk samarbeid. Disse egenskapene evner han også å overføre til sine mange samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt, skriver dekan Nina Langeland ved Det medisinsk-odontologiske fakultet og Stein Tore Nilsen, mangeårig forskningsdirektør ved Stavanger Universitetssjukehus, om professoren.

Falchs juniorpris tildeles: Bjørn Egil Vikse

Gjennom forskningen har han understøttet tidligere forskning om at lav fødselsvekt er en viktig risikofaktor for utvikling av alvorlig nyresvikt. Professoren var også den første som viste at svangerskapsforgiftning er en viktig risikofaktor.

I nominasjonen av Vikse skriver instituttleder Nils Erik Gilhus, professor Hans-Peter Mari og Einar Svarstad ved Klinisk institutt 1:

– Vikse har også vist stor evne til å motivere unge forskere inn i viktige epidemiologiske studier og metodeutviklende prosjekter av høy kvalitet. Totalt sett har hans utførte og pågående forskning vist en imponerende bredde og fokus på faglig høy kvalitet med direkte betydning for pasientbehandlingen.

Dette er vinnerne av Det medisinsk-odontologiske fakultets egne priser:

• Årets ph.d.-arbeid: Inger Marie Løes, Klinisk Institutt 2
  • Studiekvalitetsprisen: Fagmiljøet i nukleærmedisin, Klinisk institutt 1
  • Årets forskningsgruppe: Lipidgruppen ved Rolf Berge, Klinisk Institutt 2
  • Prisen for internasjonalisering i studiene: MOOC – Occupational health in developing countries, Institutt for global helse og samfunnsmedisin
  • Årets forskningsformidler: Tone Elise Gjøtterud Henriksen, Klinisk institutt 1
  • Undervisningsprisen: Inger Lise Teig, Institutt for global helse og samfunnsmedisin
  • Årets publikasjon: «Myasthenia gravis» ved Nils Erik Gilhus, Klinisk institutt 1

Her finner du hele programmet for dagen (PDF)

Skal du på prisutdelingen? Fortell dine venner og kolleger at du skal på vår Facebookside!