Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Folkehelse stod på agendaen i det fjerde frokostmøtet for helseklyngen 15. februar, og rundt 50 deltakere hadde trosset stormkastene for å delta på arrangementet på Christie Café denne morgenen.
Renholdsarbeidere som har jobbet 20 år i bransjen har like redusert lungekapasietet som personer som har røykt 20 sigaretter om dagen. Vaskemidlene får skylden.
Forsker Sven Löffeler har funnet at over 30 % av prostatadødsfall kan være feilrapporterte. Han mener manglende kunnskap om hvordan dødsårsaker skal registreres kan ha en del av skylden.
– Det finnes ingen fasit på hva som er god ledelse, sier Inger Lise Teig. Studentene hennes må finne svaret selv, og tar med seg egne erfaringer inn i jakten.
NRKs Christian Lura skriver at "studenter i Bergen har drukket en milliard bakterier hver og håper de kan bidra til å redde titusenvis av liv."
Per Eystein Lønning og hans forskergruppe skal kartlegge kreftsvulsters gener for å kunne tilby enkeltpasienter bedre cellegiftbehandling.
På Høyden skriver at Ingvild Fossgard Sandøy og kollegaene sørger for både bedre helse, utdanning og likestilling med et norsk-zambisk prosjekt.
Professor Ole Frithjof Norheim og hans forskergruppe lærer opp etiopiske studenter i helseprioriteringer med tre millioner dollar i støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation.
Den årlege konferansen "Årets forskingspresentasjonar" vart arrangert av Forskerskolen i klinisk medisin den 24.- 26. Januar!
Forskere ved Det medisinske fakultet og Det psykologiske fakultet  har vært i Japan for å utvide og intensivere UiBs satsing på asiatisk forskningssamarbeid.
Felles utfordringer forener forskermiljø fra Bergen og Japan. Sammen vil de utvikle smartteknologi for personer med demens.
I Japan er det å bade en betydningsfull del av omsorgen i livets slutt.
Senter for ernæring har flyttet til nye lokaler i Barne- og ungdomssykehuset.
Tannlege- og tannpleiestudenter fra Institutt for klinisk odontologi dro til Moldova for å undersøke tannhelsen i landet. Dette er et ledd i å utvikle tannlegeundervisningen i en del østeuropeiske land.
Ved UiB møtte helseminister Bent Høie mandag representanter for helsenæringen og helseinstitusjonene for å få innspill til en ny stortingsmelding om helsenæringen.
I disse dager får alle vitenskapelig ansatte på UiB en spørreundersøkelse i innboksen sin. Undersøkelsen er en del av EU-sertifiseringsprogrammet Charter & Code, som skal sette en europeisk standard for forskeres arbeidsvilkår. Undersøkelsen sendes til alle forskere i vitenskapelige stillingskategorier ved UiB.