Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Er du innvandrer i Norge, får du ikke nytte av like presis informasjon som de som er norskfødte. Problemet er unødvendig strenge lover og regler. Kronikk om tilgang til helsedata.
Forskningsenhet for helseundersøkelser gjør forskningssamarbeid mellom næringen, helseinstitusjoner og universitetet enklere. Nå har de signert sin første samarbeidsavtale.
Vi ønsker Manuel Carrasco velkommen som postdoctor ved KG Jebsen senter for Diabetesforskning
Vi ønsker Laurence Hoareau velkommen som postdoktor ved KG Jebsen senter for Diabetesforskning
Randi Tangvik tiltrådte 14. august i en 100 % stilling som førsteamanuensis i fagområdet klinisk ernæring ved Klinisk institutt 1. Hun er også blitt medlem i arbeidsgruppen til Senter for ernæring.
I siste utgave av fagtidsskriftet "Indremedisineren" har Gülen Arslan Lied, Simon Dankel og Oddrun Gudbrandsen bidratt med en presentasjon av det nyopprettede Senter for ernæring.
Tidligere instituttleder ved Institutt for allmennmedisin, professor Per Fugelli døde 13.09.2017, etter lang tids kreftsykdom. Han var åpen i media om den uhelbredelige sykdommen, og var aktiv som talsperson for de svake i vårt samfunn.
Shank proteiner fungerer som molekylære stillaser i postsynapsen, ved å fremme forskjellige protein-protein interaksjoner. De er store proteiner med mange domener, og et av de mest konserverte er SH3 domenet. Ved bruk av høyoppløselig røntgenkrystallografi viser vi nå at SH3 domenet i Shank-familien har mistet sin opprinnelige peptidbindingssted.
Verdighetsenteret inviterer til: De sårbare og alvorlig syke gamle – Legens utfordringer og muligheter
En systematisk oversiktsartikkel påpeker manglende forskningsbasert dokumentasjon bak tiltaksplanen Liverpool Care Pathway. Artikkelforfatterne konkluderer med at LCP ikke er tilpasset behovene til døende personer med demens.
Multippel sklerose er en kronisk sykdom i sentralnervesystemet med ukjent årsak, som særlig rammer unge voksne.
Etikkrådet i Farmasi inviterer til Bokbad
"Det eneste kick du får av dette er en veldig sterk smak i munnen av ingefær".
Basert på 100 millioner norske resepter har forskere ved Universitetet i Bergen funnet at astmamedisin halverer risikoen for Parkinsons sykdom. Studien er publisert i Science.
Tony Elvegaard reiste på utveksling til Aarhus i Danmark i sitt sjuende semester i medisin. Der fikk han et lite pusterom fra Norge, nye og spennende opplevelser - og noen språkutfordringer.
En fersk rapport fra Folkehelseinstituttet viser at antall legebesøk for unge har økt 30 prosent etter at fraværsordningen ble innført.