Hjem

Medborger

Norsk medborgerpanel – din mening er viktig!

Norsk medborgerpanel er en internettbasert undersøkelse om nordmenns holdninger om viktige samfunnstema.

Panelet drives av samfunnsforskere ved Universitetet i Bergen og Rokkansenteret, og er et non-profit prosjekt utelukkende benyttet til forskningsformål. Deltakerne representerer et tverrsnitt av den norske befolkningen, som noen ganger i året inviteres til å si sin mening i viktige spørsmål om norsk samfunn og politikk.

Praktisk om Norsk medborgerpanel kan du lese her.
 

Informasjon til deltakere

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om Norsk medborgerpanel samt viktig informasjon for panelets deltakere.

Bruk av resultater fra Norsk medborgerpanel

Norsk medborgerpanel blir mye brukt i vitenskapelige publikasjoner, i rapporter og i media. Her kan du finne lenker til bruk av resultater fra medborgerpanelet.

Norsk medborgerpanel overrasket på Arendalsuka

Forskere fra Norsk Medborgerpanel presenterer sine funn for besøkende på Arendalsuka. Mange fikk seg en overraskelse etter å ha testet hvilket parti sine velgere de ligner mest på.

Kjernefasilitet for digital samfunnsvitenskap (DIGSSCORE)

Kjernefasilitet for digital samfunnsvitenskap (DIGSSCORE) er en forskningsinfrastruktur som utnytter digitaliseringen av samfunnet til betydningsfull og nyskapende verdensledende forskning om samfunn og politikk. DIGSSCORE består i dag primært av Norsk medborgerpanel og Medborgerlaben.

Les våre Medborgernotat her

Vi samarbeider med Bergens Tidende om formidling av våre data. Vil du vite mer om disse resultatene kan du lese våre Medborgernotat her.

Dersom du som deltaker har spørsmål eller tilbakemeldinger kan disse gjerne sendes på e-post: medborger@uib.no