Hjem
Click

Media City Bergen

Nye studier i Media City Bergen

I 2017 vil BT, BA, NRK, TV2, Vizrt og deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap være samlet i et stort medietun i Lars Hillesgate. Den overordnede ambisjonen for Media City Bergen er: ”å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet.” Dette skal realiseres ved å øke den faglige samhandlingen mellom medie-, teknologi- og utdannings- og forskningsmiljø. Media City Bergen vil legge til rette for nyskaping og kunnskapsutvikling innen medie- og medieteknologifeltet.

UiB tilbyr tre nye bachelorprogrammer og tre masterprogrammer i praktisk medieproduksjon. Se oversikt over studieprogram ved Media City Bergen her.

Nyhet

Høye søkertall til nye studier i Media City Bergen

Tall fra Samordna opptak viser at de nye mediefagene i Media City Bergen er blant de mest populære studiene ved Universitetet i Bergen.

Media City Bergen

UiB med på verdensledende medieinnovasjon

Med støtte fra Forskningsrådet skal grafikkselskapet Vizrt og Universitetet i Bergen samarbeide om å lage et verdensledende verktøy for online videoredigering.

NYHET | MEDIA

Selfiejournalismens fremvekst

Selfiejournalisten Yusuf Omar inspirerte publikum på konferansen Mobil-spotting i mediene i Bergen.

UTDANNING | MEDIEVITENSKAP

Nyskapende studier i Media City Bergen

Fra 2017 kan mediestudenter søke på seks nye profesjonsstudier. Disse skal hjelpe studentene å mestre og se muligheter i fremtidens medielandskap.

INJECT

INJECT - EU-prosjekt

UiB er deltakar i eit EU-prosjekt i Horizon2020 knytta til innovative skriveverktøy for nyheitsjournalistikk.

SAMARBEIDSPARTNERE I MEDIA CITY BERGEN

TV2  Bergens Tidende  Vizrt  Bergensavisen  NRK  NCE Media