Media City Bergen

Høye søkertall til nye studier i Media City Bergen

Tall fra Samordna opptak viser at de nye mediefagene i Media City Bergen er blant de mest populære studiene ved Universitetet i Bergen.

media_city_bergen.jpg

Media City Bergen

Det er 123 søkere som har bachelor i medie- og interaksjonsdesign som førstevalg, 141 søkere til bachelor i journalistikk og 185 søkere til bachelor i TV-produksjon.

Tabellen til høyre viser studiene ved Universitetet i Bergen med høyeste tall på søker per studieplass, og her er alle de nye bachelorstudiene på Media City Bergen inne.

De nyopprettede studiene er de første som flytter inn i medieklyngen Media City Bergen, og vil gi studentene kunnskap og kompetanse til å mestre fremtidens medielandskap.

Det er også høye søkertall på de nye masterstudiene i Media City Bergen.

– Det er svært gledelig med så gode søkertall til de seks nye profesjonsorienterte utdanningene i Media City Bergen (MCB), sier Ole J. Mjøs, professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og faglig leder for UiBs forskning og utdanninger i MCB.

– Dette vil gi et høyt nivå på studentene, som vil bidra til å skape et sterkt læringsmiljø, sier Mjøs, som ser frem til å ønske de nye studentene velkommen til splitter nye lokaler i august.