Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Even Beylegaard

Even Beylegaard begynte på bachelorprogrammet i 2014 og skriver nå oppgave om høringsuttalelsene i forslag til ny asyllovgivning.

Hovedinnhold

Mangfoldet i det faglige innholdet på admorg er stor. Kvaliteten er høy, og kunnskapen blant forelesere og professorer likedan.

Kvifor valde du ein bachelorgrad i administrasjon og organisasjonsvitskap?

En bachelorgrad i admorg gir en veldig bred kompetanse. Dette er aktuelt både på arbeidsmarkedet, og innenfor andre studie- og fagretninger. Årsaken til at jeg valgte admorg, er mangfoldet av kunnskap og muligheter graden gir. Prosesser og beslutninger i det politiske og det offentlige Norge er tema jeg har stor interesse for. Dessuten er organisasjonsteorien relevant hvor enn man beveger seg.

Korleis har overgangen frå elev til student vore?

Overgangen fra elev til student var utfordrende, så vel som interessant. På godt og vondt er det en selv som sitter i førersetet.  Alt i alt en positiv og lærerik, likevel krevende opplevelse.

Korleis har di faglige vekst vore? 

Mangfoldet i det faglige innholdet på admorg er stor. Kvaliteten er høy, og kunnskapen blant forelesere og professorer likedan.

Kva skriv du bacheloroppgåva di om?

Jeg skriver bacheloroppgave om hvorvidt høringsuttalelsene til henholdsvis Bergen kommune, Utlendingsdirektoratet og Advokatforeningen – i Regjeringens forslag til ny asyllovgivning - kan beskrives som ekspertuttalelser.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Det beste minnet må være fadderuken som innledet første studieår. For det videre studiet har fadderuken veldig mye å si. Ikke bare sosialt, men også faglig i form av hvor mye nærmere man har medstudentene når det kommer til gruppeoppgaver, hjelp med retting av oppgaver, kollokviegrupper, og andre lignende aktiviteter.

Hvorfor bør nye søkere velge admorg?

Nye søkere bør velge admorg fordi studiet er interessant, favner bredt og har høy kvalitet på det faglige. Alt dette i tillegg til at vi har et meget aktivt og velfungerende Fagutvalg, som kontinuerlig arbeider for å bedre studentenes hverdag, med faglige og sosiale arrangementer. Studentorganisasjoner er noe jeg vil anbefale nye søkere å engasjere seg i.

Har du tips til ferske bachelorstudentar?

Som bachelorstudent får man veldig mye igjen for å være aktiv og oppsøkende fra et tidlig tidspunkt. Benytt alle ressurser rundt deg, og engasjer deg i den aktuelle tematikken.