Hjem
Universitetshagene
News

Sommerblomstene er på plass

Det er sommer i luften. Sommerblomstene er kommet på plass i Botanisk hage. Ta turen til Milde og nyt det fargerike blomsterteppe.

Fra hovedfeltet til sommerblomstene i Solåkeren i Botanisk hage.
Fra hovedfeltet til sommerblomstene i Solåkeren i Botanisk hage.
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Sommerblomstene er nå ferdig utplantet i Solåkeren i Botanisk hage. Disse fargerike blomstene er for det meste ettårige og blir dyrket frem fra frø og stiklinger i veksthuset i Arboretet. Foruten våre egne planter produserer vi til Musehagen.     

Årets utstilling er på over 200 ulike sorter, fordelt på 139 sorter frøformerte planter og 78 stiklingsformerte. Også i år har flere ulike produsenter bidratt til utstillingen: frøene kommer fra LOG og Impecta, mens de stiklingsformerte kommer fra G3 Ungplanter.

Årets sommerblomstutstilling består dels av sorter vi har brukt tidligere, men også noen nye. De nye kan være velkjente sorter, men med små variasjoner fra tidligere år. Alle sortene blir merket med navneskilt etter at utplantingen er ferdig. 

Sommerblomstene danner et fargerikt blomsterteppe gjennom hele sommeren, til glede for alle besøkende i Botanisk hage på Milde. For den som vil vite mer om utstillingen anbefales omvisningen i Botanisk hage søndag 24. august kl 12.

Plantene har fått en god start i det fine været i juni, og vi håper dette vil fortsette utover sommeren.