Hjem
Rett, Politikk og Velferd

Annette Pedersen

Annette Pedersen leverte sin masteroppgave våren 2016 og arbeider i dag som konsulent i NAV.

Hovedinnhold

Det beste med å delta i forskergruppen var de flotte tilbakemeldingene man fikk fra medstudenter og fagstaben.

Hva skrev du om i masteroppgaven din?
I min masteroppgave skrev jeg om akuttvedtak i den norske barneverntjenesten. Studien var en kvalitativ dokumentanalyse av saksdokumenter som undersøkte barneverntjenestens begrunnelser for å fatte akuttvedtak og hva barneverntjenesten anså som akutte situasjoner. Studien avdekket at akuttvedtak blir fattet etter vage inngrepskriterier, og et lovverk i enkelte situasjoner kan anses som  ufullstendig i henhold til alvorligheten og konsekvensene av beslutningene som fattes.

Kan du fortelle litt om hvor du jobber nå?
Jeg jobber for tiden i et vikariat i NAV sosialtjeneste i Laksevåg bydel i Bergen. Som konsulent på kontorfaglig avdeling omhandler mine arbeidsoppgaver i stor del forvaltningsoppgaver knytter til sosialklientenes økonomi, posthåndtering av søknader og saksdokumentasjon som kommer inn til sosialtjenesten og kundeservice. Ellers omhandler arbeidet avstemning av klientkontoer, arkivering og utarbeidelser av rulleringsplaner innad på kontoret.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det beste med jobben er det å jobbe på et sted hvor jeg får oppleve samspillet mellom kommune og stat på nært hold. Da NAV består av en kommunal del og en statlig del, får man daglig ta del i samhandlingen mellom de ulike delene, og oppleve hvordan de to delene handler som ETT NAV. Det mest utfordrende har for min del vært å sette seg inn i det økonomiske aspektet ved arbeidet, da jeg ikke hadde mye økonomisk erfaring i forkant av oppstarten i stillingen.

Hva var det beste med å delta i vår forskergruppe?
Det beste med å delta i forskergruppen var de flotte tilbakemeldingene man fikk fra medstudenter og fagstaben. Ved fremlegg av utkast og oppgaver fikk jeg alltid konstruktive og nyttige tilbakemeldinger som hjalp meg videre i arbeidet. Det faglige nettverket var en stor fordel i arbeidet med masteroppgaven, samtidig som vi hadde det utrolig fint sammen på de ulike samlingene.

Hvordan får du bruk for erfaringene dine fra forskergruppen din i jobben du er i nå?
Den største fordelen jeg har tatt med meg fra forskningsgruppen er nettopp det å kunne gi og motta konstruktive tilbakemeldinger til og fra andre. Det å kunne lene seg på andre når man er usikker i arbeidet er gull verdt. Samtidig lærte jeg meg å bli trygg og sikker på min egen formidlingsevne gjennom å delta i forskningsgruppen, og ved å legge frem mitt eget arbeid for både medstudenter og fagstab.

Hva var det som gjorde at du valgte vår forskergruppe?
For min del var det helt avgjørende at jeg fikk tilslag på et forskningsstipend som var lyst ut forbindelse med et forskningsprosjekt som omhandlet den norske barneverntjenesten. Min veileder, Marit Skivenes, var tilknyttet forskningsgruppen, noe som naturlig nok også første til at jeg valgte nettopp denne gruppen. Akkurat det valget har jeg aldri angret på!