Hjem
Eiendomsavdelingen

Administrasjonskvartalet

En best mulig samling av administrasjonen i kvartalet Museplass-Christies gate-Fosswinckels gate-Prof.Keysers gate var et sentralt ledd i universitetets arealstrategi fra midten av 60 årene. En arkitektskisse fra ca. 1967 viser bla. muligheten av en større utbygging langs Christies gate. Denne forutsatte rivning av bla. Christies gate 20.

Hovedinnhold

Det omtalte prosjektet skrumpet av økonomiske grunner inn til det som hadde adresse  Christies gate 18, som er et praktisk bygg for sitt formål med to estetiske fortrinn: at det er lite og tilbaketrukket.

Først da det i løpet av 1991 var klart at Det samfunnsvitenskapelige fakultet fikk sitt nybygg i Fosswinckelsgate 6, kunne Fosswinckelsgate 3 «frigjøres» for administrasjonsformål. Da kunne også tomten i Fosswinckelsgate 1 trekkes inn i en helhetlig plan.

Økningen av investeringsmidler til byggeprosjekter og inntekter fra salg av eiendommer i 1994 gjorde utbyggingen av administrasjonskvartalet realistisk.

Byggetillatelse gitt: juli 1995, byggestart: september 1995 og overtakelse : desember 1996.
Byggherre: Universitetet i Bergen.  
Arkitekt CUBUS AS

I dag gjenspeiler kvartalet ulike byggeskikker og teknikker over et tidsspenn på over 140 år. Administrasjonskvartalet bidrar til en vesentlig nivåheving av kvartalet både funksjonelt, miljømessig og estetisk. Kvartalet er blitt et viktig trekk i UiBs ansikt utad og tilfredsstiller kravene til en historisk bevisst og samtidig framtidsrettet utbygging. Christies gate er en viktig akse mellom Byparken og Museplass og universitetets ansikt utad har alltid vært orientert mot denne.