Hjem
Ansattsider
Skatt

Skatt

Retningslinjer og rutinebeskrivelser for skatt. Rutiner og retningslinjer for økonomi og lønn vil bli oppdatert i tråd med nytt og standardisert system.

Hovedinnhold

Søknad om skattekort for utenlandske ansatte som skal arbeide i utlandet eller kortere enn 14 dager i Norge:

Søknad om skattekort gjøres via altinn.no. Benytt skjema RF1355. For å få tilgang til skjema må det sendes inn søknad om tilgang i altinn.no til post@lonnskontoret.uib.no eller hjelp.uib.no.

Husk å legge ved kopi av gyldig pass med stemplet «rett kopi». Dersom du ikke har mulighet til å få et slikt stempel må du legge ved en forklaring. Dersom arbeidsavtalen ikke reflekterer at vedkommende arbeider utenfor Norge eller skal ha arbeidstid utenfor Norge må du legge ved et følgebrev som beskriver arbeidsmønsteret. Det må komme klart frem om personen skal utføre arbeidet i Norge eller i utlandet, eller begge steder.

Svar på skatteavklaringen (som også inneholder et d-nummer) kommer i altinn innboksen til UiB. Seksjon for lønn vil importere brevet til ansettelsessaken i ephorte og registrere skattefritak og d-nummer.

Skattefritak og skattekort for personer med d-nummer har som hovedregel kun gyldighet i ett år. Det må derfor søkes om fornyelse av skattekort i Norge og skattefritak hvert år. Dette må gjøres av HR ved enheter lokalt.

Skatteetaten informerer om at når man søker om skattekort for personer som skal være i Norge kortere enn 14 dager trenger de ikke å skrive inn en norsk adresse, da kun adresse i hjemlandet. Dette er for å sikre at skatteyter mottar brev med skatteoppgjøret.

Sensitive opplysninger blir behandlet konfidensielt i henhold til GDPR. Seksjon for lønn benytter Filesender med kryptering ved overføring av sensitive opplysninger eksternt.