Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk
Forestillingen "15 shades of figaro" og Griegakademiets Kammerorkester

Wienerklassisk festkveld

Hvis du ikke fikk med deg forestillingen «15 shades of Figaro» 30. oktober med utdrag fra Mozarts Figaros bryllup, bør du komme denne kvelden! Her spilles altså forestillingen igjen, og i tillegg får vi høre Griegakademiets Kammerorkester spille Haydns symfoni «Klokken». Kantinen er åpen med øl og vinservering både før konserten og i pausen.

delt illustrasjonsbilde med orkester fotografert bakfra til venstre og utklipp fra plakat med påskrift 15 shades of figaro til høyre

Hovedinnhold

Som avslutning på to større prosjekter denne uken, inviterer Griegakademiet (UiB) til både operaforestilling og symfoni med wienerklassisk orkester. Studenter i musikkdramatikk har allerede kvelden før hatt premiere på forestillingen 15 Shades of Figaro og i tillegg får vi høre Griegakademiets Kammerorkester spille Haydns symfoni i D-dur, Hob:I, 101.

Griegakademiets kantine v/Asbjørn K. Bøe er åpen med øl og vinservering både før konserten og i pausen! Dørene åpner 18:30.

OM GRIEGAKADEMIETS KAMMERORKESTER:
Studenter fra Griegakademiet, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder spiller denne kvelden hele Symfoni i D-dur (Hob:I 101) av Joseph Haydn (1732-1809). Verket blir populært kalt Klokken på gr...unn av den "tikkende" rytmen gjennom andresatsen. Klokken er den niende av Haydns såkalte londonsymfonier, og ble skrevet under Haydns andre opphold i London. Siden uroppførelsen i 1794 har Klokken frekventert hyppig på konsertprogram og utgivelser verden over. Orkesteret blir ledet av førsteamanuensis Ricardo Odriozola.

OM FORESTILLINGEN "15 SHADES OF FIGARO"
Her er høvet du har venta på! Studentane i musikkdramatikk har i samarbeid med regissør Marianne Berglöf plukka ut dei beste scenene ifrå Le Nozze di Figaro (K.492) av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), og sett saman ei forestilling på under ein time, og best av alt; Vi snakkar norsk!

Brullaupsforviklingar er ei mild skildring av handlinga i Le Nozze di Figaro. Vi snakkar eigentleg om fullstendig kaos, og ein skal halde tunga beint i munnen for å halde oversikta. For ikkje å snakke om å halde tunga i rett munn...: Det er endeleg Figaro og Susanna sin bryllaupsdag, og alt er tilsynelatande rosenraudt med regnbogar. Diverre kjem det fram at Greve Almaviva, som dei begge tener hos, har lumske planar for Susanna på bryllaupsnatta. Dette skapar frustrasjon for det lukkelege brudeparet, og ikkje minst for hans kone; Grevinne Almaviva. Medan Marcellina eglar og trugar seg meir og meir innpå Figaro, og Cherubino fortvila spring rundt på slottet og forelskar seg i alle damer han ser, klekker Grevinna og Susanna ut ein plan for å hevne seg på den slibrige Greven. Om planen lukkast og kva den inneheid av utspekulerte idéar, vil vise seg på forestillinga!

Songarane akkompagnerast av Flem Filharmoniske Orkester, på Griegakademiets beste flygel!

Følg gjerne med på hashtaggen #15shadesofFigaro på instagram og facebook for oppdateringar om korleis songarane jobbar undervegs!