Hjem
Det humanistiske fakultet

Forskerblogger

Et rekke forskere ved Det humanistiske fakultet skriver blogger hvor de presenterer sine funn, resultater og observasjoner.

Professor Knut Vikør på kontoret
Foto/ill.:
Emil W. Breistein

Hovedinnhold

Antikkens historie: Den greske og romerske verden

Ingvar B. Mæhle er førsteamanuensis i antikkens historie. Hans interessefelt er innen sosial og politisk historie i den antikke gresk-romerske verden.

ArcNames

Gamle skandinaviske personnavn i et arkeologisk lys. Postdoktor i arkeologi Sofie Laurine Albris deler funn fra forskningen sin.

Globalhistorie

Eivind Heldaas Seland er forsker og underviser innenfor historiefaget. Bloggen handler om historie på tvers av kronologiske og geografiske grenser.

jill/txt

Jill Walker Rettberg er professor i digital kultur og forsker på hvordan vi forteller historier online.

Logikksjekk.no

Logikksjekk.no har som formål å bidra til god og etterrettelig argumentasjon i det offentlige ordskifte. Filosofene Ole Hjortland og Pål Antonsen står bak.

Midtausten

Stipendiat i midtøstenhistorie Magnus Halsnes skriver blogg om kartografi, grenseutvikling og statsbygging i ørkenområdene i Midtøsten etter første verdskrig.

paranom.asia

Gabriele de Seta er postdoktor ved digital kultur og har stort fokus på på digital mediepraksis i den kinesisktalende verden.

Politiskfilosofi.no

En blogg om etikk og politisk filosofi av forskere ved UiB. Av og med Steinar Bøyum, Espen Gamlund og Jørgen Pedersen.

ReligionsOraklene

En gruppe religionsforskere svarer på spørsmål om religion og religiøsitet – spørsmål som du kanskje ikke engang visste at du lurte på. Før nå.

Retts.net

Scott Rettberg. Førsteamanuensis i digital kultur og forsker på litteratur – eller språkkunst – som er skapt for datamaskinen og andre digitale medier.

Shubbak

Knut S. Vikør. Professor i Midtøstenhistorie og det muslimske Afrika. Meninger og ytringer om Midtøsten og tilstøtende tema.