Hjem
Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Oppslagstavle

Her finner du informasjon som sendes til instituttet på felles-epost. For å slippe å sende rundt til alle, legges det ut her, og de som ønsker det, kan se om de finner noe av interesse.

Hovedinnhold

Arrangementer, kurs, seminarer, aktuelt

 

Ny kronikk i Stavanger Aftenblad av Eivind Meland: Den evige himmelsongen 

 

Vi lyser nå ut restmidler på POS-budsjettet for 2017.
I øyeblikket står det 1,2 millioner kroner igjen på budsjettet.

Midlene kan søkes av:

 *   Forskere og det administrative H2020 støtteapparatet ved UiB som har deltatt på, eller skal delta på aktiviteter i 2017, i forbindelse med H2020. Dette kan være i form av nettverksbygging, strategisk arbeid, kompetanseutvikling, deltakelse på arenaer hvor H2020 er på agendaen osv. Midlene kan brukes til reisekostnader i forbindelse med nevnte aktiviteter, kursavgifter, avholdelse samt deltakelse på kurs/workshops. Midlene må brukes/omposteres innen 31.12.2017.

Søknaden skal være på maks 1 side og inneholde en kort beskrivelse av H2020-aktiviteten inkludert et enkelt budsjett.

 *   H2020-søknader som har oppnådd evalueringsresultat på «over threshold.» Denne støtten går til forskeren og kan brukes til all type søknadsaktivitet (ikke bare til EU) i 2018/19. Søkeren må sende en kort beskrivelse av type søknadsaktivitet, og legge ved «evaluation summary report,» som forskeren har mottatt fra EU.

Søknadsfrist er 8. desember. Søknadene sendes på epost til Kristin.Hansen@uib.no<mailto:Kristin.Hansen@uib.no><mailto:Kristin.Hansen@uib.no>  ved Forskningsadministrativ avdeling.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Kristin Hansen på e-post eller tlf.84984»

Margareth Hagen
Prorektor

 

Chr. Michelsens pris for fremragende utviklingsforskning

Hvem har skrevet den beste artikkelen innen utviklingsforskning?

Nå kan du nominere bidragene som har utmerket seg i 2016/2017. Vinneren blir tildelt Chr. Michelsens pris for fremragende utviklingsforskning. Prisen er på kr 50 000. Forfatteren må være under 40 år. Både enkeltpersoner og institusjoner kan nominere.
Frist for nominering: 31. januar 2018 
Utdeling: 16. mars 2018
Les mer om prisen og nominer på www.chrmichelsenspris.no

 

Ny artikkel: Helsevesenet detaljstyres utenfra -forfattere: Marianne Giske Holvik, Jeanne Boge, Karin Anna Petersen

Ny kronikk: Nye retningslinjer skaper titusenvis av pasienter av Stefan Hjörleifsson, Eivind Meland og Thomas Mildestvedt

Vil du bidra på Faglig-pedagogisk dag 2018? Innmelding av bidrag innen 15. november

-

Info om fond og legater for MED

Pasteurlegatet
Av Pasteurlegatet skal det den 27. desember d.å. utdeles stipendium til norske vitenskapskvinner og -menn som akter å studere et emne vedrørende smittestoffene, kjemien eller gjæringsindustrien.
Tildeling gis fortrinnsvis til unge, aktive og lovende forskere, under doktorgradsnivå. Det legges vekt på dokumentasjon av foreløpige resultater og bedømmelser av egeninnsatsen. Det prioriteres konkrete drifts- og utstyrsmessige behov, fremfor reiser, opphold, generell studiestøtte og publikasjonsutgifter.
Det gis helst ikke støtte mer enn to ganger til samme person.
På alle punkter er det dog mulighet for unntak i spesielle tilfelle.
Søknaden må inneholde curriculum vitae (inntil 2 sider) samt en kort prosjektbeskrivelse (inntil 3 sider).
En eventuell tildeling vil ordinært ikke kunne overstige kr. 15.000.-.
Søknad sendes innen 30. november 2017 til Pasteurlegatets sekretær, Mari Støen, Avdeling for mikrobiologi, Universitetet i Oslo, Oslo universitetssykehus på epost: mari.stoen@rr-research.no
Se også Pasteurlegatets hjemmeside
 

Fra prat til praksis - seminarrekke for alle UiB-ansatte som er involvert i undervisning og læring. Arr: Studieadministrativ avdeling, Læringsstøttegruppen

 

Hurtigtaster i officepakken