Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Forskerutdanning

Stipendiatene arbeider med prosjekter som spenner hele det informasjons- og medievitenskaplige felt, og mange av prosjektene har en uttalt internasjonal dimensjon. Under PhD prosjekter finner du informasjon om hver av instituttets stipendiater og deres prosjekter.

Hovedinnhold

Det samfunnsvitenskapelige fakultet tilbyr organisert forskerutdanning. Det gis også mulighet til å forsvare dr.philos. ved fakultetet.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet tilbyr forskerutdanning som leder frem til ph.d.-graden. Forskerutdanningen er organisert som Forskerskolen for samfunnsvitenskapelige fag.

Forskerutdanningen har en normert tidsramme på tre år og omfatter et selvstendig vitenskapelig arbeid som dokumenteres gjennom en avhandling som skal forsvares offentlig i disputas. I tillegg omfatter den organiserte forskerutdanningen en opplæringsdel av (minst) ett semesters varighet.

Fakultetet har et overordnet og koordinerende ansvar for forskerutdanningen.

Dr.philos.
Den frie graden dr.philos. omfattes ikke av ordningene for organisert forskerutdanning og har en egen forskrift. Teksten under Innlevering, bedømmelse og disputas i Forskerutdanningens A til Å, gir sammen med forskriften nødvendig informasjon. Kandidater som er tatt opp på et forskerutdanningsprogram kan ikke framstille seg for dr.philos.-graden.