Hjem
Det juridiske fakultet
Nyheter

Hans Fredrik Marthinussen kåret til årets debattant

Vår egen professor Hans Fredrik Marthinussen ble mandag kveld kåret til årets debattant på Litteraturhuset i Bergen.

Hans Fredrik Marthinussen, årets debattant 2017
Foto/ill.:
NIKITA SOLENOV

Hovedinnhold

Det er Bergens Tidende som står bak kåringen. Juryen besto av politisk redaktør Frøy Gudbrandsen; debattleder i BT, Liv Skotheim; UiB-professor i retorikk Jens Kjeldsen og arrangementsansvarlig på Bergen Offentlige Bibliotek, Charlotte Myrbråten. I juryens begrunnelse står følgende: «Han kunne valgt en tryggere posisjon i offentligheten, men han utfordrer, provoserer og overrasker. Han er kontroversiell og troverdig på samme tid.»

Vinneren selv setter stor pris på at formidlingsarbeid får oppmerksomhet og at det løftes frem av BT på denne måten. Han forteller at han legger ned mye arbeid i formidling av sin forskning, både fordi det er et samfunnsoppdrag forskere har, men også fordi han mener det i økende grad er viktig at fagpersoner deltar i offentlige debatter.

-  I dag er det viktigere enn noensinne at fagpersoner bidrar med kunnskap i debattene. Men skal vi nå ut til folk, må vi også tørre å mene noe og å sette fagkunnskapen vår inn i en større kontekst. Prisen fra BT er en fin oppmuntring til å fortsette ikke bare å orientere om hvordan jussen er, men også å påvirke samfunnet til å bruke jussen bedre som det verktøyet den kan være til forbedringer av vår alles hverdag, sier Marthinussen.

Les mer om om saken i Bergens Tidende