Hjem
Matematisk institutt

Oppstarten

De første ukene som student er hendelsesrike, både sosialt og faglig.

Hovedinnhold

Før semesterstart vil du som har kommet inn på UiB få informasjon i posten om oppmelding til kurs og hvor og når du skal møte i august.

Det er et intensivt oppfriskningskurs i matematikk cirka i uke 32. Her kan man friske opp de R2-kunnskapene som vi mener er viktigst før grunnkurset i matematikk. Dette er helt frivillig og har ikke bindende påmelding.

Semesteret begynner mandag i uke 33, med velkomst i Grieghallen kl 9:00, mens klassemottaket vanligvis starter kl. 10.00. Ved Det matematisk-naturvitskaplege fakultet, som Matematisk institutt er en del av, blir de fleste nye studenter tatt i mot i klasser på 20–30 personer. Dette gjøres for å sikre et best mulig læringsmiljø i det første semesteret. Mottaksklassen din er i som oftest satt sammen av studenter som du vil møte igjen i undervisningen utover i semesteret. I semesterstarten har vi tilrettelagt for å skape et godt sosialt miljø innad i klassene og for at dere blir kjent med universitetet. Mange nye studenter blir overrasket når de oppdager hvor fort og lett de blir kjent med de de skal studere sammen med. De hadde trodd de ville bli gående mye alene eller at de måtte delta på fester av ulikt slag for å bli kjent med andre studenter. 

I uke 33 er det også fadderuke. Etter at man er blitt kjent i klassene kan de som ønsker det også delta på fadderuken. Dette arrangementet er på ettermiddagen/kvelden. Det er drevet av studenter og inkluderer mange sosiale aktiviteter. Mer informasjon om fadderuken vil komme når semesteret nærmer seg.