Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Protokoll fra møtet 19.06.2014

Hovedinnhold

UNIVERSITETET I BERGEN
DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

PROTOKOLL FRA MØTET I FAKULTETSSTYRET
TORSDAG 19. JUNI 2014
kl. 09.30 i møterom 1C6a, Realfagbygget, 1. et.

 

 

Til stede:

Jarl Giske (prodekan) ledet møtet t.o.m. behandlingen av sak 39
Helge K. Dahle (dekan) ledet møtet f.o.m. behandlingen av sak 40

Gruppe A:

Jarle Berntsen (fratrådte under behandlingen av sak 39), Inga Berre (fratrådte under behandlingen av sak 39), Laszlo Csernai

Forfall:

Vigdis Vandvik

Gruppe B:

Alexander Sandtorv (fratrådte under behandlingen av sak 35)

Gruppe C:

Kristin Kalvik, Terje Restad

Gruppe D:

Forfall:

Ellen Birgitte Folgerø, Frode Hoang

 

 

Dessuten møtte:

Harald Walderhaug (prodekan), Lise Øvreås (prodekan)

 

 

Fra adm.:

Bjørn Åge Tømmerås, Kristin Bakken, Malene Rødseth, Eli Høie, Astrid Breivik, Kari Nordvik, Kristine Breivik, Hilde Lindtner

 

 

 

I

GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE
Jarl Giske meldte en orienteringssak vedr. organisering av administrative tjenester ved fakultetet.

Vedtak:

Innkalling og saksliste ble godkjent med orienteringssak c) som første sak og behandling av sak 38 som andre, med senterleder Matthias Kaiser, Senter for vitenskapsteori, til stede.

 

 

 

 

II

PROTOKOLL FRA MØTET 8. MAI 2014

Vedtak:

Protokollen ble godkjent.

 

 

 

 

34     

FERIEFULLMAKT TIL DEKANEN SOMMEREN 2014
Saksnr. 2014/5914

Vedtak:

Fakultetsstyret ga dekanen fullmakt til, i perioden 20. juni–10. september 2013, å avgjøre løpende saker som ikke kan utsettes til septembermøtet. Unntak er tilsettingssaker.

 

 

 

 

35      

VALG PÅ FAKULTETSSTYREMEDLEMMER FOR GRUPPE B OG D
2014–2015
Saksnr. 2014/4523

Vedtak:

Fakultetsstyret som valgforsamling

 

a) valgte stipendiat Alexander Sandtorv (Kjemisk institutt) som representant og stipendiat Camilla Løhre (Kjemisk institutt) som 1. vararepresentant, stipendiat Helge Ådlandsvik Berland som 2. vararepresentant og postdoktor Mali Husby Rosnes som 3. vararepresentant for gruppe B (midlertidig tilsatte i forsknings- og undervisningsstilling) til fakultetsstyret for perioden 1. august 2014–31. juli 2015.

 

b) valgte student Simen Hjellvik Askeland (Kjemisk institutt/nanoteknologi) og student Ellen Birgitte Folgerø (Institutt for fysikk og teknologi) som representanter og Johan Alexander Nordstrand Rusvik (Institutt for informatikk) som 1. vararepresentant for gruppe D (studentene) til fakultetsstyret for perioden 1. august 2014–31. juli 2015.

 

c) ga dekanen fullmakt til å supplere med inntil tre vararepresentanter for gruppe D til fakultetsstyret for perioden 1. august 2014–31. juli 2015.

 

 

 

 

36       

DISKUSJONSSAK – FORSLAG OM ENDRING AV NAVN PÅ FAKULTETET
Saksnr. 2014/4537

Oppsum-mering:

Fakultetsstyret drøftet en eventuell navneendring for fakultetet. Diskusjonen klargjorde at endring av navn vil representere et viktig strategisk veivalg for fakultetet. På bakgrunn av diskusjonen i fakultetsstyret vil fakultetsledelsen legge opp til en grundig prosess ved fakultetet før en eventuell vedtakssak i løpet av høsten. Endring av fakultetsnavn må i siste instans godkjennes av Universitetsstyret.

 

 

 

 

37       

ORGANISERING AV THE COMPUTATIONAL BIOLOGY UNIT (CBU) VED DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET
Saksnr. 2014/6143

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å slutte seg til det framlagte forslaget til organisering av The Computational Biology Unit (CBU) ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

 

 

 

 

38       

FØRSTEAMANUENSIS I NATURVITENSKAPENES ALLMENNE VITENSKAPSTEORI – TILSETTING
Saksnr. 2013/10111

Senterleder Matthias Kaiser, Senter for vitenskapsteori, redegjorde for saken og svarte på spørsmål i forkant av fakultetsstyrets behandling.

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med senterleders innstilling, å rangere følgende søkere:

 

  1. Jeroen van der Sluijs
  2. Astrid Schwarz
  3. Ana Delgado Alemán

 

og tilsatte Jeroen van der Sluijs som førsteamanuensis i naturvitenskapenes allmenne vitenskapsteori ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, med arbeidsplass ved Senter for vitenskapsteori. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Det er en forutsetning for tilsettingen at Jeroen van der Sluijs, som nederlandsk statsborger, gjennomfører relevante opplæringskurs i norsk i løpet av to år etter tiltredelse.

 

Fakultetsstyret tar til etterretning at Jeroen van der Sluijs har dokumentert «Senior university teaching qualification» fra Universitet i Utrecht (2008).

 

 

 

 

39       

FØRSTEAMANUENSIS I ANVENDT OG BEREGNINGSORIENTERT MATEMATIKK / RESERVOARMEKANIKK – 4-ÅRIG VIKARIAT – TILSETTING
Saksnr. 2013/12517

Jarle Berntsen ga, på oppfordring, en grundig og fyllestgjørende redegjørelse for saken og svarte på spørsmål i forkant av fakultetsstyrets behandling.

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Kundan Kumar som førsteamanuensis i anvendt og beregningsorientert matematikk/reservoarmekanikk ved Matematisk institutt, vikar for 4 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Det er en forutsetning for tilsettingen at Kundan Kumar, som er indisk statsborger, gjennomfører relevante opplæringskurs i norsk i løpet av to år etter tiltredelse.

 

Da Kundan Kumar ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det videre en forutsetning at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen to år etter tiltredelsesdato.

 

I tråd med instituttleders anmodning sendes saken tilbake til Matematisk institutt for ny vurdering dersom Kundan Kumar takker nei til stillingen.

 

 

 

 

40       

PROFESSOR II I METEOROLOGI (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/2466

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i meteorologi.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Roy Rasmussen i 20 % stilling som professor II i meteorologi ved Geofysisk institutt, uten forutgående kunngjøring for en periode på 2 år med virkning fra 1. januar 2014.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som «Senior Scientist and Program Director» (50 % stilling) og «Lead» (50 % stilling) ved The National Center for Atmospheric Research (NCAR) i USA.

 

 

 

 

41       

PROFESSOR II I PALEOØKOLOGI (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/5587

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i paleoøkologi.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Anne Bjune i 20 % stilling som professor II i paleoøkologi ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for en periode på 1,5 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som forsker I ved Uni Research AS, Uni Klima.

 

 

 

 

42       

PROFESSOR II I ØKOLOGI (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/4963

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i økologi.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Ørjan Totland i 20 % stilling som professor II i økologi ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for en periode på 3 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som professor/instituttleder ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

 

 

 

 

43       

FØRSTEAMANUENSIS II I OSEANOGRAFI (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/4682

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en førsteamanuensis II-stilling i fysisk oseanografi.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Svein Østerhus i 20 % stilling som førsteamanuensis II i fysisk oseanografi ved Geofysisk institutt uten forutgående kunngjøring for en periode på 3 år med virkning fra 1. juli 2014.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som forsker II ved Uni Research, Uni Klima.

 

 

 

 

44       

FØRSTEAMANUENSIS II I MOLEKYLÆRBIOLOGI (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2009/10268

Vedtak:

Fakultetsstyret tok instituttleders begrunnelse for tilsetting utover to tilsettingsperioder til etterretning.

 

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å forlenge Randi Hovlands tilsetting i 20 % stilling som førsteamanuensis II i molekylærbiologi ved Molekylærbiologisk institutt for en periode på 3 år med virkning fra 1. august 2014.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Randi Hovland, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som spesialingeniør/forsker ved Haukeland universitetssjukehus, Senter for medisinsk genetikk og molekylærbiologi

 

 

 

 

45       

EVENTUELT

 

Tilsetting i II-stillinger
På bakgrunn av at fakultetsstyret etterlyste klarere retningslinjer for tilsetting i II-stillinger, vil det i løpet av høsten bli lagt frem en sak om fakultetets praksis i forbindelse med II-tilsettinger.

 

 

 

ORIENTERINGSSAKER

 

a)      Kandidattall
master 67
ph.d. 35

b)    Regnskapsrapport pr. mai 2014
Saksnr. 2014/2693

c)      Organisering av administrative tjenester ved fakultetet
Seniorrådgiver Kristine Breivik orienterte om oppstart av prosjektet for å gjennomgå de administrative tjenestene ved fakultetet (personal/økonomi/ studie/forskningsadministrasjon/formidling). Organisasjonsprosjektet skal gjennomføres parallelt med strategiprosessen. Fakultetsstyret vil behandle prosessplaner med målformuleringer og mandater i møtet 11. september 2014.

 

 

 

 

 

SAKER BEHANDLET PÅ FULLMAKT

 

a)      Utlysing av bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

b)     Utlysing av eksterntfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (forsker, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

c)      Oppnevning av sakkyndige komiteer for bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor) – hittil i 2014

d)     Tilsettinger i tilsettingsrådet for forsker- og rekrutteringsstillinger
(tilsettingsrådets fullmakt) – hittil i 2014

 

 

 

 

23. juni 2014/HIL

Helge K. Dahle
dekan

 

 

Bjørn Åge Tømmerås
fakultetsdirektør