Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Protokoll fra møtet 11.09.2014

Hovedinnhold

UNIVERSITETET I BERGEN
DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

PROTOKOLL FRA MØTET I FAKULTETSSTYRET
TORSDAG 11. SEPTEMBER 2014
kl. 09.30 i møterom 1C6a, Realfagbygget, 1. et.

 

 

Til stede:

Helge K. Dahle (dekan)

Gruppe A:

Jarle Berntsen, Hans Munthe-Kaas, Tanja Barth

Forfall:

Vigdis Vandvik, Inga Berre

Gruppe B:

Alexander Sandtorv

Gruppe C:

Kristin Kalvik, Terje Restad

Gruppe D:

Ellen Birgitte Folgerø, Simen H. Askeland

 

 

Dessuten møtte:

Harald Walderhaug (prodekan)

 

 

Fra adm.:

Bjørn Åge Tømmerås, Kristin Bakken, Malene Rødseth, Eli Høie, Astrid Breivik, Kari  Nordvik, Kristine Breivik, Hilde Lindtner

 

 

 

 

I

GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Vedtak:

Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

 

 

 

II

PROTOKOLL FRA MØTET 19. JUNI 2014

Vedtak:

Protokollen ble godkjent.

 

 

 

 

46       

UTARBEIDING AV STRATEGI FOR DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET 2016–2022 OG RAMMER FOR ARBEID MED ADMINISTRATIV KVALITETSUTVIKLING – PROSESS OG ARBEIDSFORM
Saksnr. 2014/4537

Vedtak:

Fakultetsstyret sluttet seg til dekanens forslag til overordnede rammer for prosessen frem mot utvikling av ny strategi for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet for 2016–2022, og til de overordnede rammene for gjennomføring av et prosjekt for administrativ kvalitetsutvikling.

 

Fakultetsstyret anbefaler imidlertid å fremstille skillet mellom de ulike prosessene tydeligere, henholdsvis som et faglig strategiarbeid, et administrativt utviklingsprosjekt og et ressursprosjekt. Videre ser fakultetsstyret det som viktig at det faglige strategiarbeidet ikke kommer i skyggen av de andre prosjektene. Fakultetsstyret ber om å få fremlagt til behandling forslag til mandat for prosjektgruppen og ressursgruppen.

 

 

 

 

47       

BUDSJETTFORSLAG 2015
Saksnr. 2014/3139

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok det fremlagte budsjettforslaget for 2015, med de merknader/korrigeringer som fremkom i møtet.

 

Videre gis fakultetsadministrasjonen anledning til en siste korrektur og språkvask før oversendelse til universitetsdirektøren 12. september.

 

 

 

 

48       

TILDELING AV FORSKNINGSTERMIN I ÅR 2015 ELLER PERIODEN HØST 2015 – VÅR 2016

ØKONOMISK STØTTE VED UTENLANDSOPPHOLD UNDER FORSKNINGSTERMIN
Saksnr. 2014/3961

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig at søknadene om forskningstermin for året 2015 eller høst 2015 – vår 2016 innvilges slik de fremkommer i vedlagte tabell 1.

 

Forutsetningen for at fakultetsstyret innvilger søknadene, er at undervisnings- og veiledningsforpliktelser til de som innvilges forskningstermin blir ivaretatt på instituttene.

 

Fakultetsstyret vedtok videre enstemmig å slutte seg til det fremlagte forslag til fordeling av økonomisk støtte til reise- og oppholdsutgifter under forskningstermin slik de fremkommer i tabell 2. Fakultetets tildeling vil bli gitt under forutsetning av at søkerne også søker om støtte L. Meltzers høyskolefond.

 

Fakultetsstyret slutter seg videre til henstillingen om at instituttlederne bør se til at søknader som oversendes fakultetet er fullstendige i forhold til retningslinjene slik at det for framtiden blir lettere å prioritere blant søkerne. Søknader som ikke følger retningslinjene eller kriterienes krav til disposisjon, vil for framtiden ikke bli vurdert.

 

 

 

 

49       

LEDERSKIFTE VED SENTER FOR GEOBIOLOGI – INNSTILLING
Saksnr. 2014/6902
Unntatt offentlighet

 

Vedtaket er tatt inn i egen protokoll.

 

 

 

 

50       

FØRSTEAMANUENSIS I MILJØTOKSIKOLOGI – TILSETTING
Saksnr. 2013/12182

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med setteinstituttleders innstilling, å rangere følgende søkere slik:

 

  1. Odd André Karlsen
  2. Pedro Costa
  3. Jérôme Ruzzin

 

og tilsatte Odd André Karlsen som førsteamanuensis i miljøtoksikologi ved Institutt for biologi. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Da Odd André Karlsen ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det en forutsetning at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen ett år etter tiltredelsesdato.

 

 

 

 

51       

PROFESSOR II I AKVATISK MATPRODUKSJON (10 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/8314

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i akvatisk matproduksjon. 

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Kristin Hamre i 10 % stilling som professor II i akvatisk matproduksjon ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for en periode på 2 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som 1183 forsker ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).

 

 

 

 

52       

PROFESSOR II I BÆREKRAFTIG RESSURSUTVIKLING (10 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/7855

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i bærekraftig ressursutvikling. 

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Martin Price i 10 % stilling som professor II i bærekraftig ressursutvikling ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for en periode på 3 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som «Director» ved Centre for Mountain Studies, Perth College, University of the Highlands and Islands, Skottland.

 

 

 

 

53       

ADJUNGERT PROFESSOR II I POPULASJONSGENETIKK (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/8178

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i populasjonsgenetikk.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Kevin Glover i 20 % stilling som professor II i populasjonsgenetikk ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for perioden 1. oktober 2014–30. august 2016.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som 1183 forsker og forskningsgruppeleder for populasjonsgenetikkgruppen ved Havforskningsinstituttet.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at II-stillingen fullfinansieres av Sea Lice Research Centre-budsjettet i tilsettingsperioden.

 

 

 

 

54       

PROFESSOR II I ANSVARLIG FANGST (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2007/6162

Vedtak:

Fakultetsstyret tok instituttleders begrunnelse for tilsetting utover to tilsettingsperioder til etterretning.

 

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Arill Engås i 20 % stilling som professor II i ansvarlig fangst ved Institutt for biologi for en ny

2-årsperiode med virkning fra 15. august 2014.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Arill Engås, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som 1183 forsker ved Havforskningsinstituttet.

 

 

 

 

55       

PROFESSOR II I AKUSTISK MÅLEMETODIKK (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2007/6161

Vedtak:

Fakultetsstyret tok instituttleders begrunnelse for tilsetting utover to tilsettingsperioder til etterretning.

 

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Egil Ona i 20 % stilling som professor II i akustisk målemetodikk ved Institutt for biologi for en ny 2-årsperiode med virkning fra 15. august 2014.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Egil Ona, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som 1183 forsker ved Havforskningsinstituttet.

 

 

 

 

56       

PROFESSOR II I ERNÆRINGSBIOLOGI (FISKEERNÆRING) (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2008/8976

Vedtak:

Fakultetsstyret tok instituttleders begrunnelse for tilsetting utover to tilsettingsperioder til etterretning.

 

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Rune Waagbø i 20 % stilling som professor II i ansvarlig fangst ved Institutt for biologi for en ny

2-årsperiode med virkning fra 1. oktober 2014.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Rune Waagbø, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som forskningssjef ved seksjonen behov og velferd ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).

 

 

 

 

57       

PROFESSOR II I FISKEHELSE (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2011/8288

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Egil Karlsbakk i 20 % stilling som professor II i fiskehelse ved Institutt for biologi for en ny 3-årsperiode med virkning fra 1. september 2014.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Egil Karlsbakk, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som 1183 forsker ved Havforskningsinstituttet.

 

 

 

 

58       

FØRSTEAMANUENSIS II I MATEMATIKKDIDAKTIKK (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/8321

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en førsteamanuensis II-stilling i matematikkdidaktikk.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Claire Vaugelade Berg i 20 % stilling som førsteamanuensis II i matematikkdidaktikk ved Matematisk institutt uten forutgående kunngjøring for en periode på 3 år med virkning fra 15. september 2014.

 

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Agder.

 

 

 

 

59       

ADJUNGERT FØRSTEAMANUENSIS II I MARIN BIOTEKNOLOGI (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
Saksnr. 2014/8349

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en førsteamanuensis II-stilling i marin bioteknologi.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Hans T. Kleivdal i 20 % stilling som førsteamanuensis II i marin bioteknologi ved Institutt for biologi uten forutgående kunngjøring for en periode på 2 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som forskningsleder ved Senter for anvendt bioteknologi, Uni Research AS.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at II-stillingen fullfinansieres av CO2BIO-prosjektet i tilsettingsperioden.

 

 

 

 

60       

KOMPETANSEOPPRYKK TIL PROFESSOR I GEOLOGI (MARINGEOLOGI) 2013 – GODKJENNING AV BEDØMMELSE – TILDELING AV OPPRYKK
Saksnr. 2013/10461

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne bedømmelsen av Berit Oline Blihovde Hjelstuen iht.forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, § 2-1 Framgangsmåte og kriterier for personlig opprykk til professor etter kompetanse, nr. 15.

 

Fakultetsstyret tar til etterretning at Berit Oline Blihovde Hjelstuen fyller kompetansekravene for personlig opprykk til professor i fagområdet maringeologi, og tildeler henne tittel og lønn som professor med virkning fra 15. september 2013.

 

 

 

 

61       

KOMPETANSEOPPRYKK TIL PROFESSOR I GEOLOGI (RESERVOARGEOLOGI) – GODKJENNING AV BEDØMMELSE – TILDELING AV OPPRYKK
Saksnr. 2013/10426

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne bedømmelsen av Atle Rotevatn iht.forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, § 2-1 Framgangsmåte og kriterier for personlig opprykk til professor etter kompetanse, nr. 15.

 

Fakultetsstyret tar til etterretning at Atle Rotevatn fyller kompetansekravene for personlig opprykk til professor i fagområdet reservoargeologi, og tildeler ham tittel og lønn som professor med virkning fra 15. september 2013.

 

 

 

 

 

EVENTUELT

 

Ingen saker.

 

 

 

ORIENTERINGSSAKER

 

a)      Kandidattall
master 163
ph.d. 44

b)     Regnskapsrapport pr. august 2014
Saksnr. 2014/2693

c)      Årsrapport for lokalt HMS-arbeid ved UiB 2013 – tilbakemelding
Universitetsdirektørens ekspedisjon til MN-fak. av 01.09.2014

 

 

 

 

 

SAKER BEHANDLET PÅ FULLMAKT

 

a)      Utlysing av bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

b)     Utlysing av eksterntfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (forsker, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

c)      Oppnevning av sakkyndige komiteer for bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor) – hittil i 2014

d)     Tilsettinger i tilsettingsrådet for forsker- og rekrutteringsstillinger
(tilsettingsrådets fullmakt) – hittil i 2014

 

 

 

 

 

 

12. september 2014/HIL

Helge K. Dahle
dekan

 

 

Bjørn Åge Tømmerås
fakultetsdirektør