Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Protokoll fra møtet 11.12.2014

Hovedinnhold

UNIVERSITETET I BERGEN
DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

PROTOKOLL FRA MØTET I FAKULTETSSTYRET
TORSDAG 11. DESEMBER 2014
kl. 09.00 i møterom 1C6a, Realfagbygget, 1. et.

 

 

 

 

Til stede:

Helge K. Dahle (dekan)

 

Gruppe A:

Vigdis Vandvik, Inga Berre, Jarle Berntsen

 

Gruppe B:

Alexander Sandtorv

 

Gruppe C:

Kristin Kalvik, Egil Nodland

 

Forfall:

Terje Restad

 

Gruppe D:

Ellen Birgitte Folgerø, Simen H. Askeland

 

 

 

 

Dessuten møtte:

Jarl Giske, (prodekan), Lise Øvreås (prodekan), Harald Walderhaug (prodekan), Elisabeth Müller Lysebo (påtroppende fakultetsdirektør)

 

 

 

 

Fra adm.:

Bjørn Åge Tømmerås, Malene Rødseth, Astrid Breivik, Kristine Breivik, Hilde Lindtner, Kristin Bakken

 

 

I

GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Vedtak:

Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

 

II

PROTOKOLL FRA MØTET 7. NOVEMBER 2014

Vedtak:

Protokollen ble godkjent.

 

 

81       

BUDSJETT 2015. FORSLAG TIL RAMMETILDELING TIL INSTITUTTER OG ENHETER
Saksnr. 2014/11871

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok med 8 stemmer fakultetsledelsens tilrådning om fordeling av den totale budsjettrammen fra universitetsstyret, og sluttet seg til fakultetsledelsens forslag til fordeling av budsjettrammer til institutter og enheter i 2015. Endelige overføringer fra 2014 vedtas i forbindelse med behandling av årsregnskapet for 2014.

 

Et alternativt forslag til vedtak, sendt dekan og fakultetsdirektør dagen før møtet, ble lagt frem av professor Jarle Berntsen i møtet. Forslaget fikk 1 stemme og følger som vedlegg til protokollen.

 

 

82       

FORSLAG TIL LØNNSPOLITIKK FOR DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET
Saksnr. 2014/6270
Saken var utsatt

 

 

83       

HØRING – FORSLAG TIL FORSKRIFT OM ANSETTELSE PÅ INNSTEGSVILKÅR
Saksnr. 2014/10292

Vedtak:

Fakultetsstyret sluttet seg til fakultetsledelsens forslag til høringsuttalelse knyttet til forslag til forskrift om ansettelse på innstegsvilkår, med de merknader som fremkom i møtet.

 

 

84       

FØRSTEAMANUENSIS I PROTEIN-NMR – TILSETTING
Saksnr. 2014/3128

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å rangere følgende søkere:

 

1. Jarl Underhaug

2. Tatiana Agback

 

og tilsatte Jarl Underhaug som førsteamanuensis i protein-NMR ved Kjemisk institutt. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

 

85       

FØRSTEAMANUENSIS I GEOBIOLOGI – MIDLERTIDIG STILLING – TILSETTING
Saksnr. 2014/6043

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens vurdering og instituttleder/senterleders innstilling å tilsette Håkon Dahle som førsteamanuensis i geobiologi ved Institutt for biologi, med arbeidsplass ved Senter for geobiologi, for en periode på 2 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

 

86       

FØRSTEAMANUENSIS I GEOKJEMI – MIDLERTIDIG STILLING – TILSETTING
Saksnr. 2014/6568

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens vurdering og instituttleder/senterleders innstilling å tilsette Ana Filipa Alfaia Marques som førsteamanuensis i geokjemi ved Institutt for geovitenskap, med arbeidsplass ved Senter for geobiologi, for en periode på 2 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

 

87       

FØRSTEAMANUENSIS I AKVATISK GEOKJEMI – TILSETTING
Saksnr. 2014/1293

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens uttalelse og instituttleders innstilling, å rangere følgende søkere:

 

1. Eoghan Reeves

2. Helge Hellevang

 

og tilsatte Eoghan Reeves som førsteamanuensis i akvatisk geokjemi ved Institutt for geovitenskap. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Da Eoghan Reeves ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det en forutsetning for tilsettingen at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen to år etter tiltredelse.

 

Det er videre en forutsetning at Eoghan Reeves, som er irsk statsborger, gjennomfører relevante norskkurs i løpet av to år etter tiltredelse.

 

 

88       

FØRSTEAMANUENSIS I MARIN ØKOSYSTEMDYNAMIKK – TILSETTING
Saksnr. 2014/3582

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens uttalelse og instituttleders innstilling å rangere følgende søkere:

 

1. Christian Jørgensen

2. Susanne Menden-Deuer

 

og tilsatte Christian Jørgensen som førsteamanuensis i marin økosystemdynamikk ved Institutt for biologi. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Da Christian Jørgensen ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det en forutsetning for tilsettingen at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen ett år etter tiltredelse.

 

 

89       

FØRSTEAMANUENSIS I MATEMATIKK (REN MATEMATIKK) – TILSETTING
Saksnr. 2014/266

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens vurdering og instituttleders innstilling, å rangere følgende søkere:

 

1. Sofia Tirabassi

2. Orsola Tommasi

3. Remke Nanne Kloosterman

 

og tilsatte Sofia Tirabassi som førsteamanuensis i matematikk (ren matematikk) ved Matematisk institutt. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

 

Da Sofia Tirabassi ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det en forutsetning for tilsettingen at hun melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at hun kan dokumentere at utdanningen er fulført innen to år etter tiltredelse.

 

Det er videre en forutsetning at hun, som er italiensk statsborger, gjennomfører relevante norskkurs i løpet av to år etter tiltredelse.

 

 

90       

FØRSTEAMANUENSIS I STATISTIKK – STANS AV TILSETTINGS­PROSESSEN
Saksnr. 2014/913

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med anbefaling fra Matematisk institutt, å stanse tilsettingsprosessen for stilling som førsteamanuensis i statistikk.

 

 

91       

PROFESSOR II I RESERVOARGEOFYSIKK (20 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING Leiv J. Gelius
Saksnr. 2014/11629

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i reservoargeofysikk.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Leiv J. Gelius i 20 % stilling som professor II i reservoargeofysikk ved Institutt for geovitenskap uten forutgående kunngjøring i en åremålsperiode på tre år med virkning fra 1. januar 2015.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som professor i petroleumsgeofysikk ved Universitetet i Oslo.

 

 

92       

PROFESSOR II I INTEGRERTE ANALYSER AV ELEKTROMAGNETISKE DATA (20 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING Jonny Hesthammer
Saksnr. 2008/13005

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Jonny Hesthammer i 20 % stilling som professor II i integrerte analyser av elektromagnetiske data ved Institutt for geovitenskap i en åremålsperiode på to år med virkning fra 1. januar 2015.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Jonny Hesthammer, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som administrerende direktør ved Atlantic Petroleum Norge AS.

 

 

93       

PROFESSOR II I MEDISINSK OG BIOLOGISK VISUALISERING (10 % STILLING) – FORLENGET TILSETTING Ragnar Nortvedt
Saksnr. 2013/2545

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Ragnar Nortvedt i 10 % stilling som professor II i medisinsk og biologisk visualisering ved Institutt for biologi i en åremålsperiode på to år med virkning fra 1. januar 2015.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Ragnar Nortvedt, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som «program manager»/daglig leder ved Haukeland universitetssykehus, MedViz.

 

Fakultetsstyret tok til etterretning at stillingen fullfinansieres av MedViz.

 

 

94       

FØRSTEAMANUENSIS II I UNDERVISNINGSUTVIKLING (10 % STILLING) – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING Roy Andersson
Saksnr. 2014/12016

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som førsteamanuensis II i undervisningsutvikling.

 

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Roy Andersson i 10 % stilling som førsteamanuensis II i undervisningsutvikling ved Institutt for biologi, knyttet til Senter for framifrå utdanning i biologi (bioCEED), uten forutgående kunngjøring i en åremålsperiode på to år med virking fra 1. januar 2015.

 

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som førsteamanuensis og «Excellent

Teaching Practitioner» ved Lunds universitet i Sverige.

 

 

95       

DELEGERING AV MYNDIGHET TIL INSTITUTTLEDERNE TIL Å OPPNEVNE SAKKYNDIGKOMITE FOR BEDØMMELSE AV SØKERNE TIL POSTDOKTORSTILLINGER
Saksnr. 2014/12250

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å be dekanen bruke sin delegasjonsadgang, og gi instituttleder myndighet til å foreta oppnevning av sakkyndigkomite.

 

 

96       

FORSLAG OM Å FRAVIKE KRAVET OM SAKKYNDIG BEDØMMELSE AV SØKERNE TIL STIPENDIATSTILLINGER
Saksnr. 2014/12244

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å fravike kravet om egen sakkyndig bedømmelse ved tilsetting i stipendiatstillinger. En samlet vurdering skal heretter utføres av en vurderingskomite oppnevnt av innstillende myndighet. Ordningen trer i kraft når retningslinjer for vurderingskomiteers arbeid er utarbeidet og godkjent av fakultetsstyret.

 

 

97       

EVENTUELT

 

Overgang til alderspensjon

Fakultetsdirektøren takket av Hilde Lindtner etter å ha virket som fakultetsstyrets sekretær i omtrent 20 år. Han uttrykte stor respekt for den jobben hun har utført, alltid av imponerende kvalitet. Fakultetsstyret fulgte opp med unison applaus.

 

 

 

ORIENTERINGSSAKER

 

a)      Kandidattall
197 master
73 ph.d. og 1 dr.philos.

b)     Regnskapsrapport pr. november 2014
Saksnr. 2014/2693

c)      Status for strategiprosessen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (2016–2022)
Dekanen og Kristine Breivik orienterte.

d)     Den sentrale strategiprosessen
Dekanen orienterte.

e)      Lise Øvreås takker av som prodekan
Dekanen orienterte om at Lise Øvreås trekker seg fra vervet som prodekan 31. desember 2014. Se pressemelding 10.12.2014.

 

 

 

SAKER BEHANDLET PÅ FULLMAKT

 

a)      Utlysing av bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

b)     Utlysing av eksterntfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (forsker, postdoktor, stipendiat) – hittil i 2014

c)      Oppnevning av sakkyndige komiteer for bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor) – hittil i 2014

d)     Tilsettinger i tilsettingsrådet for forsker- og rekrutteringsstillinger
(tilsettingsrådets fullmakt) – hittil i 2014

  

 

 

11. desember 2014/HIL

Helge K. Dahle
dekan

 

 

Bjørn Åge Tømmerås
fakultetsdirektør