Hjem
Museumsprosjektet

Nye naturhistoriske utstillinger

Samtidig som museumsbygget rehabiliteres, utvikles også De naturhistoriske utstillingene ved Universitetsmuseet. I 2019 vil vi presentere helt nye og spennende utstillinger for publikum.

illustrasjon over et rom med utstillinger av dyr, fugler, fisker.

Hovedinnhold

De nye naturhistoriske utstillingene skal formidle opplevelse og forståelse, engasjere det nysgjerrige mennesket og skape undring. Konteksten skal aktivere publikum, åpne vitenskapen og samtidig fungere som et område for rekreasjon og samvær. Museumsbygningen skal fremstå som Universitetet i Bergens fremste institusjonelle symbol og viktigste møteplass for kultur, formidling og representasjon, for universitetet og for byen. 

I prosessen med å utvikle nye utstillinger ønsker vi å kombinere den historiske dimensjonen og opplevelsen, byggets særpreg og en tidssvarende museumsopplevelse. Bygningen skal være en ramme rundt læring, publikumsdeltakelse og sosial interaksjon.

Vi skal gi publikum en ny presentasjon av utstillingene; Vi skal finne en passende balanse mellom bevaringen av de historiske utstillingsrommene og skape tydelige romlige bilder som forteller en ny historie.