Hjem
Det psykologiske fakultet
Master i psykologi

Doktorgradsstipendiat

Fra master i psykologi til doktorgrad på Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Tine Almenning Eide forsker på søvn og søvnighet blant ansatte i luftambulansetjenesten.

Hovedinnhold

Det å identifisere hva som interesserer og engasjerer en kan både være vanskelig og nyttig.

Tine fullførte mastergraden i psykologi i 2017 og forteller her om sine første erfaringer i arbeidslivet etter studiene.

Hvorfor valgte du å studere master i psykologi ved Universitetet i Bergen?

  • Jeg ante ikke hva jeg ville «bli når jeg ble stor», men jeg hadde interesse av menneskers tankevirksomhet og atferd. Først tok jeg et årsstudium i psykologi, og deretter begynte jeg på lærerhøyskolen. Dette gjorde jeg fordi jeg oppfattet at profesjonsutdanningen i psykologi var det eneste alternativet hvis jeg skulle fortsette på Det psykologiske fakultet. Etter ett år på lærerhøyskolen savnet jeg psykologien og fant bachelorprogrammet i generell psykologi. Det syns jeg så interessant ut, og derfra gikk jeg videre til en mastergrad med fordypning i psykologisk vitenskap.

Nå har du altså blitt doktorgradsstipendiat på Institutt for global helse og samfunnsmedisin?

  • Ja, i arbeidet med doktorgraden skal jeg forske på søvn og søvnighet blant redningsmenn og piloter i luftambulansetjenesten. Vi skal undersøke hvordan lange arbeidsperioder og lang arbeidstid påvirker søvn og søvnighet. Prosjektet er igangsatt og finansiert av Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA), men samarbeider med Universitetet i Bergen.

På hvilke måter er det du lærte under psykologiutdanningen relevant for jobben din?

  • Det er svært relevant for det jeg holder på med nå. Fra mastergraden har jeg lært om fagfeltet, metode og arbeidsmetodikken. Det er de samme grunnleggende prosessene og arbeidsmetodene som i selve masteroppgaven, men selvsagt enda mer omfattende og utfordrende.

Har du noen tips til studenter angående jobbmuligheter etter studiene?

  • Mitt tips er å bli god på de grunnleggende prosessene på masterprogrammet, slik som metode og studiestrategier. På den måten kan man gjøre seg selv mer attraktiv på flere området i jobbmarkedet. I tillegg vil jeg si at det er enklere å bli god på noe som man også har en interesse for. Det å identifisere hva som interesserer og engasjerer en kan både være vanskelig og nyttig.

 

Fra og med opptaket 2018 skifter studieretningen 'psykologisk vitenskap' navn til 'sosial og kognitiv psykologi'