Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
PRAKSIS I SAMMENLIKNENDE POLITIKK

Lærerik arbeidslivspraksis for SAMPOL-studenter

SAMPOL-studentene Kjersti Ellestad Bull og Erle Lind Sundfjord var i vårsemesteret i arbeidslivspraksis i Bergen Næringsråd. Bull og Sundfjord forteller om det lærerike semesteret i Næringsrådets magasin Samspill.

113
SAMPOL-studentene Kjersti Ellestad Bull og Erle Lind Sundfjord var i praksis Bergen Næringsråd i vårsemesteret. Både studenter og bedrift anbefaler tilbudet.
Foto/ill.:
Lene Bjånesøy Engh

Hovedinnhold

Arbeidslivspraksis som del av studiene

Siden 2008 har Institutt for sammenliknende politikk tilbudt arbeidslivspraksis som en studiepoenggivende del av utdanningen. Studenter på bachelorprogrammene i sammenliknende politikk, politisk økonomi og europastudier utplasseres i bedrifter i bergensregionen samt hos Vest-Norges Brusselkontor i Brüssel. Under praksisen utfører studentene forskjellige arbeidsoppgaver for bedriften under oppfølging fra både Institutt for sammenliknende politikk og bedriften.

Faget gjør studentene bevisste på hvilken kompetanse de har og synliggjør for bedrifter hva studenter med utdanning innen disse fagene kan tilføre dem.  

Med kompetanse på akademisk metode, kritisk analyse, muntlig og skriftlig formidling samt kunnskaper om sentrale samfunnsspørsmål har praksisstudentene mye å tilby både private bedrifter, offentlig sektor og sivilsamfunnsorganisasjoner i Bergen og andre steder. Nettopp dette har Kjersti Ellestad Bull og Erle Lind Sundfjord vist under praksis i Bergen Næringsråd i vårsemesteret. Bull utarbeidet en behovsanalyse for en ytre ringvei mellom omegnskommunene Radøy, Meland, Askøy og Øygarden, mens Sundfjord utarbeidet en kartlegging av IKT-bransjen.

 

Nyttig, spennende og lærerikt hos Bergen Næringsråd

Arbeidspraksisen i Bergen Næringsråd var utbytterik for de to SAMPOL-studentene. Bull og Sundfjord forteller til Samspill at «[d]et har vært et veldig spennende semester, med en ekstremt bratt læringskurve og tilsvarende stort faglig og personlig utbytte».

Bergen Næringsråd, som har hatt en rekke SAMPOL-studenter i praksis de siste syv årene, anbefaler ordningen til flere. Administrerende direktør Marit Warncke sier til Samspill at UiB-studentene i næringslivspraksis er dyktige og leverer et positivt bidrag til arbeidsplassen, og at hun håper «flere i næringslivet vil få øynene opp for den ressursen dagens studenter representerer, og at flere vil velge å benytte seg av studentpraktikanter til felles nytte for både studentene og for bedriftene selv».

 

Les hele intervjuet her.