Hjem
Studentsider
Studentvalget

Bruk din stemme!

Har du stemt i årets valg? Vær med på å bestemme hvem som skal sitte i Studentparlamentet og Universitetsstyret 2017/2018!

studentvalg.no

Hovedinnhold

Ved valget 5. april skal det avgjøres hvem som blir studentenes øverste representanter på Universitetet i Bergen. Alle studenter ved UiB har mulighet til å stemme ved valget, og kan dermed påvirke studentenes hverdag ved universitetet. 

Besøk studentvalg.no innen 5. april kl 12.00 og stem!

Hva gjør Studentparlamentet?

Studentparlamentet behandler og fatter vedtak i saker som angår studentenes interesser ved universitetet. Dette kan gjelde saker som omhandler fagpolitikk, studentvelferd på UiB, læringsmiljø, internasjonale studenter, utveksling eller mer fakultetsspesifikke saker. Eksempel på saker SP har arbeidet for er at klagesensur må ta kortere tid, fagspesifikke bachelortitler, skaffe lokaler til studentorganisasjonene på fakultetene, bedre og flere lesesaler, pilotprosjekt for bruk av PC på eksamen, studentombud, å bedre forholdene for internasjonale studenter og dialog med Bergen Kommune.

Hva gjør Universitetsstyret?

Studentene i universitetsstyret er studentenes representanter i UiBs øverste beslutningsorgan. I tillegg til to studentrepresentanter, består styret av rektor, to faste vitenskapelig tilsatte, en teknisk og administrativt tilsatt, en stipendiat og fire eksterne medlemmer.

Styrets oppgaver er blant annet å vedta strategier for utdanning, forskning og annen faglig virksomhet ved universitetet, og ha ansvar for at den faglige virksomheten holder høy kvalitet. Styret har ansvar for at universitetet drives effektivt og i overensstemmelse med gjeldende lover, forskrifter og regler, samt de krav som gis av overordnet myndighet. Universitetsstyret har også ansvar for universitetets økonomiske ressurser, eiendom og interne organisering.

Les mer og avgi din stemme på www.studentvalg.no.