Hjem
Utdanning
UiB alumni

Fra teateret til biblioteket

Charlotte Myrbråten har studert teatervitenskap og skrev masteroppgave om feminisme. Veien videre gikk fra teateranmeldelser og tidsskriftet Fett til Bergen offentlige bibliotek.

Hovedinnhold

Fagbakgrunnen min har hatt overraskende mye å si for karrieren.

Hva har fagbakgrunnen din hatt å si for deg og der du er i dag?

- Rett etter jeg var ferdig med masteren i teatervitenskap fikk jeg jobb som teateranmelder i BA. Denne jobben fikk jeg trolig fordi det ikke finnes så mange teatervitere i Bergen. Nå trekker de dessverre opp stigen til faget i Oslo og legger ned, så enda færre teatervitere blir det. Samtidig som jeg fikk jobb i BA ble jeg også redaktør for tidsskriftet Fett. Jeg hadde lite erfaring med redaksjonsarbeid fra før, så det at masteroppgaven min handlet om feminisme tror jeg var en viktig grunn til at jeg fikk denne jobben. Erfaringen fra Fett førte igjen til flere skrivejobber, så fagbakgrunnen min har hatt overraskende mye å si egentlig.

- Jeg skrev en mellomfagsoppgave i sanglyrikk også. Det trodde jeg virkelig bare var et fjasefag jeg tok den gangen, mye fordi forelesningene var fra 12-15 på fredager og fordi vennene mine tok det. Det var underholdende, men senere har jeg også hattoverraskende stort utbytte av dette emnet, både som skribent i Klassekampen, og i stillingen på biblioteket det siste året. 

Hva er de største utfordringene ved jobben du har i dag? Og hva er det mest givende?

- Jeg startet for 7 måneder siden som arrangementsansvarlig på biblioteket i tillegg til å skrive for Bergens Tidene, Klassekampen og Aftenposten. For biblioteket arbeider jeg med å arrangere samtaler, debatter og konserter. Biblioteket er en fantastisk institusjon og det er givende å prøve å skape tilbud som kan treffe mange ulike grupper, at det er gratis, og at biblioteket er et sted for inkludering og integrering. Og så får jeg lov til å jobbe med veldig mange ulike prosjekter. Utfordringene i arbeidshverdagen er blant annet å finne riktige kabler og mikrofoner og drive med promotering i forkant av alle arrangementene. 

Du studerte ved UiB på 2000-tallet. Hvordan var det å være student da?

- Det gøyeste jeg gjorde under studietiden var vel å bli involvert i Bergen boligaksjon, å spise grøt på fredager og å luske rundt på Sydneshaugen og jakte ned alle dem jeg den gangen var forelska i. Forelesningene med Ellen Mortensen var ellers også et høydepunkt for meg.

Det er viktig for UiB å ha kontakt med omverdenen, og ha kontakt med tidligere studenter. Har du en idé om hvordan det kan gjøres?

Hm, tja, si det. Invitere dem på kake og kaffi kanskje?